Finantsinspektsioon tegi ettekirjutuse Optimal Kindustusmaaklerile

Finantsinspektsioon kohustas oma ettekirjutusega Optimal Kindlustusmaaklerit viivitamatult täitma kindlustustegevuse seaduses sätestatud kindlustuslepingu vahendamisele esitatavaid nõudeid.

Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja, kelle ülesandeks on pärast kliendi kindlustushuvi väljaselgitamist erinevate kindlustusseltside pakkumiste seast välja valida kliendi jaoks kõige sobivam pakkumine. Kindlustusmaakler peab kliendile esitama piisava hulga, soovitavalt vähemalt kolme erineva kindlustusseltsi, pakkumisi.

Finantsinspektsioon kohustas Optimal Kindlustusmaakler OÜ-d tutvustama klientidele vahendatavate vabatahtliku sõidukikindlustuse ja õnnetusjuhtumikindlustuse lepingute tingimusi, sealhulgas lepingutes sätestatud piiranguid ja välistusi. Vastavalt seadusele peab maakler alati kliendile tutvustama sõlmitava kindlustuslepingu tingimusi, eelkõige kindlustusmaksete suurust ning lepinguga seotud piiranguid ja välistusi.

Samuti on maakler kohustatud teavitama klienti hüvitamise põhimõtetest, kui peaks toimuma kindlustusjuhtum. Sellest johtuvalt kohustas Finantsinspektsioon Optimal Kindlustusmaaklerit reisikindlustuse, vabatahtliku sõidukikindlustuse ning kodukindlustuse lepingute vahendamisel teavitama klienti hüvitamise põhimõtetest kindlustusjuhtumi toimumisel, sealhulgas sellest, millisele kohtule võib kindlustuslepingu alusel esitada nõude.

Vahendustasu maksavad kindlustusmaaklerile kindlustusseltsid, mitte kliendid. Kindlustusmaakleril on kohustus kliendile avaldada, kui suur on ühe või teise kindlustuslepingu vahendamise eest talle kindlustusseltsi poolt makstav vahendustasu. Sellest lähtuvalt kohustas Finantsinspektsioon Optimal Kindlustusmaaklerit andma kliendile liikluskindlustuse lepingu vahendamisel infot vahendustasu suuruse kohta tervikuna nii, et selles sisaldub teise kindlustusmaakleri kasutamise korral ka teisele kindlustusmaaklerile makstud vahendustasu.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad