Ligi: maksukoormust tuleks tööjõult mujale kanda

ELi rahandusministrite kohtumisel tutvustas uus eesistuja Itaalia oma tegevusprogrammi, mille prioriteetideks on majanduskasvu soodustamine ja tööpuuduse vähendamine ning struktuurireformidega jätkamine.

Itaalia eesistumisajal algab Euroopa 2020 kasvu ja tööhõive strateegia ülevaatus. Ministrid avaldasid toetust kehtivatele strateegia eesmärkidele, milleks on tööhõive, teadusuuringute, kliima ja energeetika, hariduse edendamine ning vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastane võitlus. Tähelepanu on vaja pöörata eesmärkide rakendamisele. Strateegiat arutavat ministrid ka järgnevatel kohtumistel.
Lisaks on Itaalia prioriteetide seas ka majanduskasvu rahastamine, mida tuleb soodustada ja mitmekesistada, kaasates nii ELi ja Euroopa Investeerimispanga vahendeid kui erainvesteeringuid.

„On tähtis, et majanduskasvu soodustamise retoorika tähe all ei hakataks lõdvendama fiskaalreegleid. Neist  kõrvalehoidmine viis Euroopa kriisi ja üle 90% võlakoorma juures on see veelgi ohtlikum.  Kasvu saab Euroopas tagada struktuursete reformide ja soodsa ettevõtluskeskkonnaga,“ ütles rahandusminister Jürgen Ligi. "Euroopa on teadvustanud ka tööjõu kõrge maksukoormuse probleemi, mis võiks aidata ka Eestis maksukoormust tööjõult mujale kanda".
Tööjõumaksudest räägiti eilsel euroala ministrite kohtumisel. Euroopa Komisjoni (komisjon) hinnangul ei ole maksukiilu ehk tööandja makstavate tööjõukulude ning töötaja netopalga vahe vähendamisega viimastel aastatel edasi liigutud. Enne kriisi kahanenud maksukiil on nüüd taas kasvama hakanud. Kõrge maksukiiluga kaasnevad näiteks töötuse- ja heitumuse lõksud ning kulukonkurentsivõime vähenemine.

Lisaks arutasid ministrid põgusalt pangandusliidu eelnõusid ning said ülevaate pankade varade hindamise ja stressitestide läbiviimise hetkeseisust. Eilses eurorühmas räägiti veel samuti pangandusliidust ning Kreeka majandusprogrammi rakendamise seisust. 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

Uudised

Tööriistad