Käibemaksu tagastamise tähtaeg võib pikeneda

Maksukorralduse- ja käibemaksuseaduse muutmise seadus, mille järgi pikendatakse käibemaksu tagastamise tähtaega seniselt 30 päevalt 60-le, läbis teise lugemise.

Reformierakondlasest riigikogu liige Remo Holsmer tutvustas täna riigikogu erakorralisel istungil maksukorralduse- ja käibemaksuseaduse muutmise seadust, mille järgi pikendatakse käibemaksu tagastamise tähtaega 30 päevalt 60-le. Isamaa ja Res Publica Liidu liige Peeter Laurson tegi ettepaneku tähtaja pikenemist mitte vastu võtta, kuid ettepanek riigikogus toetust ei saanud.

Laursoni sõnul tekitab käibemaksu tagastamise tähtaja pikendamine ettevõtjatele ebamugavust, sest maksuamet võib sedasi ettevõtjate käibemaksu kinni hoidma hakata.


Holsmer märkis aga, et seadusemuudatus aitab vähendada piiriüleseid maksupettusi ja ausate ettevõtjate jaoks ei muuda tähtaja pikenemine midagi. „95% tagastusnõuetest täidetakse maksuameti poolt nelja tööpäeva jooksul,“ lausus ta.

Pikemat tähtaega on Holsmeri sõnul ennekõike vaja juhtudeks, kui maksuamet soovib täiendavad aega selleks, et saada vastuseid teiste riikide institutsioonidelt, kus päritakse aru. „Praegu seaduses olev 30 päeva on teatud juhtudel liiga lühike selleks,“ ütles ta.

Peale tähtaja pikenemise viiakse seadusesse kaubandus-tööstuskoja algatusel sisse ka muudatus, mille järgi hakatakse maksuameti kodulehel kajastama ettevõtete riigile tasutud makse.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad