17. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTÜd ja usulised ühendused peavad 1. juuliks esitama tulude kasutamise aruande

MTA tuletab meelde, et tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirjas olevad ühingud peavad 1. juuliks esitama maksuhaldurile 2013. aasta kohta tulude kasutamise deklaratsiooni vormi INF 9.

Kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise deklaratsiooni vormil kajastatakse kõik saadud tulud, samuti nende tulude kasutamine. See tuleb esitada ka juhul, kui kingitusi ja annetusi ning muid tulusid ei saadud.

Kui mittetulundusühing, sihtasutus või usuline ühendus (kirik, kogudus, koguduste liit, klooster) on jätnud aruandeid või deklaratsioone õigeks ajaks esitamata, on maksu- ja tolliametil õigus teha hoiatus puuduste kõrvaldamiseks. Kui puudusi ei kõrvaldata, teeb maksuhaldur ettepaneku organisatsiooni nimekirjast kustutamiseks. Nimekirjast võib isikuid kustutada ka siis, kui deklaratsiooni vormi INF 9 esitamisel selgub, et nimekirjas olemise nõuded ei ole täidetud.

MTA palub tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuulujatel üle vaadata ka eelnevate aastate aruandluskohustuse täitmine – st kas on esitatud vormid INF 4 ja INF 9, majandusaasta aruanne ning tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonid. 

 Vorm INF 9 on võimalik esitada nii elektroonselt kui ka paberkandjal. Nõuded nimekirjas püsimiseks ja info vorm INF 9 täitmise kohta leiab MTA koduleheküljelt ärikliendi lehelt, rubriigist „Mittetulundusühingule."Nimekiri on kättesaadav MTA kodulehelt  http://www.emta.ee/?id=30474

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700