MTA arutas 1000euroste arvete vormi tehnilisi nõuded

Maksu- ja tolliamet tutvustas tänasel arutelupäeval osalenud raamatupidamistarkvara arendajatele ja e-arve operaatoritele üle 1000-eurose kogusummaga tehingute deklareerimise vormi esitamisega seotud tehnilisi üksikasju, et võimaldada arendajatele mugavam üleminek uuele süsteemile.

„On oluline, et esitatavad tehnilised nõuded oleksid standardsed kõigi raamatupidamisprogrammide arendajate jaoks. Koostöös arendajatega on võimalik finantstarkvara kasutavatele ettevõtetele teha uuele süsteemile üleminek võimalikult sujuvaks,“ märkis maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann. Lisaks aitab arendajatelt saadud tagasiside ametil täpsustada ka deklaratsiooni lisa vormi esitamise juhendit.

Kohtumisel räägiti veel käibemaksukohustuslastele seadusega antud võimalusest taotleda mõjuval põhjusel uuele süsteemile üleminekuks ajutist vabastust kuni 2015. aasta 20. juunini. Eelkõige loeb maksu- ja tolliamet mõjuvateks põhjusteks ulatuslikke ja äriprotsesse muutvaid tarkvarauuendusi või arendusi. Samuti olukordi, kus näiteks ettevõtte arendustegevuse planeerimine ja teostamine on otseselt sõltuv teistest ettevõtetest, mis ei võimalda arenduste valmimist seaduses sätestatud tähtajaks

Maksu- ja tolliameti ning raamatupidamistarkvara vahelist andmete esitamist masin-masin liidese või failist laadimisel on võimalik testima hakata orienteeruvalt septembri teisest poolest.

Ettevõtjad peavad hakkama alates selle aasta 1. novembrist  käibedeklaratsiooni lisal deklareerima arvete informatsiooni juhul, kui ühe tehingupartneriga tehingu või tehingute käibemaksuta kogusumma ületab kalendrikuus 1000 eurot. Käibedeklaratsiooni lisaga kogutav info aitab vähendada käibemaksupettuseid ning seeläbi tagada ettevõtetele võrdsem konkurentsikeskkond.

• Arutelupäeva materjalid  - http://www.emta.ee/kmdinf-infopaev 
• Lisainfo KMD INF esitamisest - http://www.emta.ee/kmdinf 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

SimplBooks – kõige lihtsam raamatupidamis-
tarkvara

SimplBooksi veebipõhine raamatupidamistarkvara on oma lihtsuse ja soodsa hinna poolest mõeldud just eelkõige väikeettevõtetele. Meid kasutab üle 2500 ettevõtte ja raamatupidaja.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad