13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti riikide maksu- ja tolliametite juhid kohtusid

Balti riikide maksu- ja tolliametite peadirektorite kohtumisel Tallinnas tõdeti, et koostöö ametite vahel on hea, kuid seda tuleb veelgi tihendada ühiste maksukontrollide efektiivsuse suurendamiseks.

Eesti maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helmi sõnul kulgeb Balti riikide koostöö tolli ja maksustamise valdkonnas traditsiooniliselt heas üksteisemõistmises. „Balti riikidel on olemas ühtne ja jätkusuutlik koostöövorm maksukontrollialases koostöös, mida loomulikult saame veel paremaks teha,“ rääkis Helm.

 Kohtumisel allkirjastasid  peadirektorid ka Balti riikide tollikoostöö plaani aastateks 2014-2016, mis keskendub riikide idapiiridel tollikontrolli võimekuse ja tegevusmeetodite ühtlustamisele. Samuti jätkub koostöö kolme riigi ametite tulemusnäitajate võrdlemiseks vajaliku metoodika väljatöötamisel. Eesti maksu- ja tolliamet tutvustas Balti kolleegidele ka meetmeid, mis on kasutusele võetud sigarettide salaturu vähendamisel ja pettuste kahandamisel kütusesektoris ning  koostööd tarbijakaitseameti, maanteeameti ja politsei- ja piirivalveametiga kasutatud sõidukite kontrollis. Läti kolleegid esitlesid tolliandmete elektroonilist menetlussüsteemi ning Leedu kolleegid rääkisid erinevatest maksualastest projektidest varimajanduse vähendamiseks. Eesti, Läti ning Leedu maksu- ja tolliametite juhid kohtuvad aastas kahel korral, et jagada paremaid praktikaid tolli- ja maksukontrollist, tutvustada uusi initsiatiive ning arendada kolme riigi vahelist koostööd maksu- ja tollialases infovahetuses ning kontrollimeetmete rakendamisel. Eelmise peadirektorite kohtumise korraldajaks oli Läti riigitulude amet.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700