Maksudest hoidumine läheb veelgi keerulisemaks

Välismaal asuvate kontode omanikel on peagi üsna raske varjata oma sissetulekuid USA maksuameti eest.

Enam kui 77 000 välispanka, investeerimisforndi ja teist finantsasutust on nõustunud jagama infot USA kodanikest kontoomanike kohta Ameerika maksuametiga, teatas riigi rahandusministeerium. Infovahetus on osa maksuameti maksudest kõrvalehoidmise paljastamise plaanist.

Peaaegu 70 riiki on andnud oma nõusoleku oma pankade informatsiooni jagamiseks. Nend riikide hulka kuuluvad maailma finantshiiglased ning riigid nagu Šveits, Kaimani saared ja Bahama, kus ameeriklased on traditsiooniliselt oma sissetulekuid varjanud.

Alates 2015. aasta märtsist on need riigid nõustunud USA maksuametile avalikustama USA maksumaksjate nimed, kontonumbrid ning kontol hoiustatud summad.

Välispangad, mis ei ole nõus jagma infot oma klientide kohta USA maksuametiga, seisavad USA-s äri ajades seaduse kohaselt silmitsi ränkade karistustega.
Seaduse kohaselt peavad Ameerika pangad hoidma kinni 30% teatud maksetest välispankadesse, mis ei osale programmis – märkimisväärne hind ligipääsu eest maailma suurimale majandusele.

2010. aastal vastuvõetud seadust tuntakse kui FATCA. Seadus loodi selleks, et julgustada või nagu mõned ütlevad, sundida, välismaiseid finantsasutusi jagama informatsiooni USA kodanikest maksumaksjate kohta riigi maksuametiga, mis muudab välismaiseid pangakontosid kasutavate ameeriklaste maksude maksmise vältimise keerulisemaks.

“Rahvusvaheline toetus FACTAle on tugev ning see aitab meil saavutada oma eesmärk peatada maksude maksmise vältimine,” sõnas rahandusministeeriumi esindaja Robert Stack.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Valdkonna tööpakkumised

MERKO otsib raamatupidamise osakonda RAAMATUPIDAJAT

Merko Ehitus Eesti AS

18. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad