22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige peresõbralikemad on Nortal ning Ericsson Eesti

Täna andsid sotsiaalminister Helmen Kütt ning tervise- ja tööminister Urmas Kruuse üle auhinna aasta pere- ja töötajasõbralikema ettevõtte võitjale. Esimest kohta jäid jagama Nortal AS ja Ericsson Eesti AS.

Konkurssi on Sotsiaalministeeriumi, ajakirja Pere ja Kodu ning Äripäeva eestvedamisel korraldatud 14 aastat. Ürituse eesmärk on juhtida tähelepanu töötajate, pere ja töökeskkonna arendamisele.

„Mida rohkem on Eestis tööandjaid, kelle eesmärk on luua hooliv ja sõbralik keskkond, seda lojaalsemad ning rahulolevamad ka nende töötajad,“ ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. „Kõik teavad, et laste kasvatamine on täis ootamatusi. Ettearvamatutes olukordades oma lastega, on väga tähtis, et tööandjad tuleksid vastu ning võimaldaksid ühildada töö- ja pereelu,“ lisas Kruuse.

„Edetabel on ühelt poolt kiitus kõige enam pere- ja töötajasõbralikumatele firmadele. Samas saab osalenud kollektiividelt mõtteid, mida saab ka enda firmas või organisatsioonis kasutada,“ ütles Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. „Näiteks, kuidas suunata töökorraldusega töötajaid uusi ideid ja lahendus välja mõtlema, millal ja millega motiveerida ettevõtte töömesilasi, kuidas tasustada ületunnitööd, milliseid kingitusi teha näiteks lapse sünni või muude perele tähtsatel päevadel,“ lisas Mandel.

Pere- ja töötajasõbralikke firmasid tunnustatakse juba 14. aastat. Tänavu osales konkursil 41 ettevõtet. Varasemalt on kõige pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte auhinna saanud Microsoft Estonia OÜ (2013), OÜ CPD ja AS Regio (2012), Microsoft Estonia OÜ (2011), Webmedia AS (2010), advokaadibüroo Sorainen AS (2009), Webmedia AS (2008), NT Logistika AS (2007), Scannotec (2006), Vain & Partnerid (2005; 2004), Krediidipank (2003), Paikuse Saeveski (2002) ning Eesti Post (2001).

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700