Kas finantsvaldkonnas on tööjõupuudus?

Finantsvaldkonnas on tööpakkumiste arv sel aastal pea poole võrra kasvanud, pearaamatupidaja keskmine brutopalk on 1523 eurot ja raamatupidajal 1111 eurot.

 CV Keskuse andmetel on tööpakkumiste arv finantskategoorias tänavu erakordselt suur. Käesoleva aasta esimese nelja kuuga on tööpakkumiste arv kasvanud 49,6% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Sellest lähtuvalt on antud kategoorias ka kandideerimiste arv tõusnud sel aastal koguni 47,7%. Keskmine kandideerimiste arv ühele töökuulutusele on 31 kandidaati.
CV Keskuse viimase tööturu-uuringu järgi kavatses 41% tööandjatest finantskategoorias palgata lisatööjõudu.

Täna üleval olevate tööpakkumiste peamised nõudmised raamatupidajale on kindlasti vastava kõrghariduse olemasolu,  eelnev raamatupidamisalane töökogemus ning raamatupidamisalase seadusandlusega kursis olemine. Keeletasemetest oodatakse heal tasemel eesti keele oskust ning suhtlustasandil vene keele oskust. Lisaks oodatakse, et raamatupidamisalase töökogemusega kandidaat on tuttav juba ka enamlevinud raamatupidamisprogrammidega ning arvutioskused on tal heal tasemel.  Kandidaadilt oodatakse ka head analüüsimisvõimet, kohusetundlikkust, täpsust ning pingetaluvust. Nõudmised sõltuvad suurelt ka konkreetsest pakkumisest, nii ametipositsioonist kui ettevõttest. 

CV Keskuse palgapäring näitab, et tänavu on keskmine pearaamatupidaja brutopalk 1523 eurot, raamatupidajal 1111 eurot ning raamatupidamisassistendil 1055 eurot.  CV Keskuse turundusjuhi Henry Auväärti sõnutsi sõltub mainitud ametite keskmine palgatase väga suurelt vastutusalast. Suurettevõtte pearaamatupidajaga koos töötava raamatupidamisassistendi töökoormus on kindlasti märkimisväärselt kõrgem ning võrdväärne pigem mõne keskmise suuruse ettevõtte raamatupidaja koormusega.

CV Keskuse palgapäring arvestab tööotsija oodatavat palka, reaalselt makstavat palka ning tööpakkumistes pakutavat palka. 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad