Erisoodustuse konverents soodustas selgust

Erisoodustuse konverentsil selgusid huvitavad nüansid erisoodustuse maksustamise kohta, tehti ettepanekuid seaduse parendamiseks.

Konverentsi avaettekandes selgitas Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ettevõtjate peamisi probleeme erisoodustuse maksustamise seaduste tõlgendamisel. Ka ilmnes, et kuigi MTA koduleheküljel olevad juhendid on karmid, on need veidi vananenud ning mõnes pisiküsimuses maksuhaldurid enam juuksekarva lõhki ei aja.

Maksumaksjate Liidu juhatuse liige, Tartu Ülikooli finantsõiguse dotsent Lasse Lehis ning EVEA president Kersti Kracht jagasid maksumaksjate ja ettevõtjate seisukohti erisoodustuse maksustamisel.

Kui inimene ei pääse töö juurde, tuleb töö tuua inimese juurde
Debatil, milles osalesid Lasse Lehis, Kersti Kracht ning Rahandusministeeriumi Maksu- ja Tollipoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro koorus välja ka ettepanek, mida Rahandusministeerium võiks arutada. Nimelt ei soosi Eesti regionaalpoliitika hetkel töökohtade küladesse jõudmist ning kaaluda tuleks võimalusi, kuidas aidata inimesed töö juurde ilma tööandja maksukoormust tõstmata. Täna on tulumaksuseaduse §-s 48 toodud teatud juhtudel võimalus tööandjal transportida töötaja kodust tööle. Debatil kerkis esile küsimus, kas teatud tingimustel võiks tööandja pakkuda ka majutust, nii et seda kulu ei loetaks ettevõtlusega mitteseotuks või erisoodustuseks.

Pärastlõunal jätkus konverents praktikumiga. SORAINENI maksuõiguse advokaat Tanel Molok tutvustas osalusoptsioonide andmise ja võõrandamise nüansse ning nende turuhinna arvutamise nõudeid.
Kindsigo Konsultatsioonid OÜ juhataja, juhtiv maksukonsultant Aule Kindsigo valgustas üksikasjalikult majutuskulude ja kodukontori maksustamisega seotud probleeme ning lähetuse ja puhkusereiside temaatikat.
TARK GRUNTE SUTKIENE advokaat, maksuspetsialist Aidi Kallavus selgitas laenude, kindlustuse, töötervishoiu ja ürituste spetsiifikat.

Konverentsi materjalid leiate SIIT: 
Lisatud EVEA pöördumine:

Nüüd on aeg, et ka Sina annaksid oma panuse ettevõtluskeskkonna parendamisse ja ettevõtjate hääle tugevdamisse.

Tule ja liitu EVEAga nüüd, sest vaid nii õnnestub ära hoida ettevõtjatele kahjulike otsuste vastuvõtmist:
http://evea.ee

Edukat koostööd soovides ühiste huvide kaitsel
Kersti Kracht, EVEA president

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad