Erisoodustuse konverents soodustas selgust

Erisoodustuse konverentsil selgusid huvitavad nüansid erisoodustuse maksustamise kohta, tehti ettepanekuid seaduse parendamiseks.

Konverentsi avaettekandes selgitas Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ettevõtjate peamisi probleeme erisoodustuse maksustamise seaduste tõlgendamisel. Ka ilmnes, et kuigi MTA koduleheküljel olevad juhendid on karmid, on need veidi vananenud ning mõnes pisiküsimuses maksuhaldurid enam juuksekarva lõhki ei aja.

Maksumaksjate Liidu juhatuse liige, Tartu Ülikooli finantsõiguse dotsent Lasse Lehis ning EVEA president Kersti Kracht jagasid maksumaksjate ja ettevõtjate seisukohti erisoodustuse maksustamisel.

Kui inimene ei pääse töö juurde, tuleb töö tuua inimese juurde
Debatil, milles osalesid Lasse Lehis, Kersti Kracht ning Rahandusministeeriumi Maksu- ja Tollipoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro koorus välja ka ettepanek, mida Rahandusministeerium võiks arutada. Nimelt ei soosi Eesti regionaalpoliitika hetkel töökohtade küladesse jõudmist ning kaaluda tuleks võimalusi, kuidas aidata inimesed töö juurde ilma tööandja maksukoormust tõstmata. Täna on tulumaksuseaduse §-s 48 toodud teatud juhtudel võimalus tööandjal transportida töötaja kodust tööle. Debatil kerkis esile küsimus, kas teatud tingimustel võiks tööandja pakkuda ka majutust, nii et seda kulu ei loetaks ettevõtlusega mitteseotuks või erisoodustuseks.

Pärastlõunal jätkus konverents praktikumiga. SORAINENI maksuõiguse advokaat Tanel Molok tutvustas osalusoptsioonide andmise ja võõrandamise nüansse ning nende turuhinna arvutamise nõudeid.
Kindsigo Konsultatsioonid OÜ juhataja, juhtiv maksukonsultant Aule Kindsigo valgustas üksikasjalikult majutuskulude ja kodukontori maksustamisega seotud probleeme ning lähetuse ja puhkusereiside temaatikat.
TARK GRUNTE SUTKIENE advokaat, maksuspetsialist Aidi Kallavus selgitas laenude, kindlustuse, töötervishoiu ja ürituste spetsiifikat.

Konverentsi materjalid leiate SIIT: 
Lisatud EVEA pöördumine:

Nüüd on aeg, et ka Sina annaksid oma panuse ettevõtluskeskkonna parendamisse ja ettevõtjate hääle tugevdamisse.

Tule ja liitu EVEAga nüüd, sest vaid nii õnnestub ära hoida ettevõtjatele kahjulike otsuste vastuvõtmist:
http://evea.ee

Edukat koostööd soovides ühiste huvide kaitsel
Kersti Kracht, EVEA president

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad