1000euroste arvete seadus võeti Riigikogus vastu

Riigikogu võttis täna vastu käibemaksu seaduse muudatuse, millega peavad maksukohustuslased hakkama käibedeklaratsiooni lisas andma detailset infot üle 1000 euroste tehingute kohta.

Käibemaksukohustuslased peavad uuel käibemaksudeklaratsiooni (KMD) lisal deklareerima tehingupartnerilt saadud või talle väljastatud arveid tingimusel, et tehingupartneriga tehtud tehingute kogusumma ilma käibemaksuta on vähemalt 1000 eurot. Piirmäära arvestatakse ostu- ning müügitehingute osas eraldi. 

Teist korda menetluses olnud seaduseelnõu võeti vastu 45 poolt- ja 30 vastuhäälega. Eelnõu vastu olid Keskerakond ja IRL. Seadusemuudatus on planeeritud jõustuma 1. novembril 2014, seda juhul, kui Vabariigi President selle välja kuulutab.

Eelnõu vastu olid ka mitmete huvigruppide esindajad, kes pidasid eelnõus kehtestatud kohustust ettevõtjaid liigselt koormavaks. Eelnõusse sisulisi suuri muudatusi ei tehtud, lisandus pikem seletuskiri ning ajutise vabastuse taotlemise võimalus.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad