10. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiklik raamatupidamistarkvara e-arveldaja on valmis

Tänasest saavad väikeettevõtjad kasutada Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) poolt loodud uut veebipõhist raamatupidamistarkvara, e-arveldaja.

Alustavale ja väikeettevõtjale suunatud raamatupidamistarkvara, mis töötati välja koostöös Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) ning Eesti Kaubandus- Tööstuskojaga, eesmärgiks on aidata ettevõtjal raamatupidamise korraldamisega lihtsamalt hakkama saada.

E-arveldaja on kättesaadav äriregistri ettevõtjaportaalis ning  koosneb viiest olulisemast osast: arveldamise-, raamatupidamise-, aruandluse-, personali- ja seadistuste moodul.

Lisaks annab e-arveldaja töölaual asuv rahavoogude graafiline prognoos ülevaate ettevõtte majanduslikust seisust.

Kuna tegemist on veebi teenusega, saab raamatupidamistarkvarale olenemata ajast ja kohast interneti üleselt alati piiramatult ligi.E-arveldajat saab kasutada nii ettevõtja ise, kui ka tema poolt volitatud isikud (nt raamatupidaja).

Tarkvara kasutamine eeldab lepingu sõlmimist. Esmakordse lepingu sõlmimise järel on esimesel aastal tarkvara kasutamine tasuta.

Väikeettevõtja jaoks, kellel on kuus kuni 10 kannet aasta vältel, saab teenustasu alates teisest aastast olema 5 eurot aastas, ülejäänud kasutajatel alates 5 eurot kuus (hindadele lisandub käibemaks).

Teenuse kasutamiseks saab RIK-iga lepingu sõlmida juriidiline isik.

Peagi on e-arveldajas lisandumas liidesed e-arvekeskkondade ning Maksu- ja Tolliametiga. Lähitulevikus saab raamatupidamistarkvara sees Maksu- ja Tolliametile edastada TSD ja KMD deklaratsioone.Täpsem informatsioon e-arveldaja võimaluste kohta on SIIN.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700