8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas korraldada nuti-raamatupidamist

Nutitelefon või tahvelarvuti sobivad hästi nii raportite jälgimiseks, andmete sisestamiseks kui ka mobiilseks raamatupidamiseks.

Kui raamatupidaja töötab 8h päevas ja viis päeva nädalas arvuti taga, ei pruugi kogu tööprotsessi nutiseadmesse kolimine tarvilik olla. Olukordades, kus on vaja kiirelt reageerida, kuid arvuti pole käepärast, on nutiseade aga suureks abiks. Lisaks on ettevõtjal mugav nutiseadmest firma käekäiku jälgida, ka võimaldab klientidega nutiseadme abil arveldamine arvelduskiirust tõsta.

Nutiseadmes töötavad kõik veebipõhised tarkvarad. Kõige paremini sobivad aga spetsiaalselt selle jaoks optimeeritud lahendused, millest allpool ka juttu teeme.

Nutiseade võimaldab kiiresti vaadelda erinevaid raporteid

Nutiseade on hea vahend ettevõtte käekäigu jälgimiseks, sest:1) seade on alati kaasas;2) andmed veebipõhises tarkvaras on reaalajas;3) ettevõtte peamiste finantsnäitajate vaatamiseks ei ole suurt ekraani tarvis.

See on kasulik nii ettevõtjale kui ka raamatupidajale, kes saab kiirelt ilma arvutit kasutamata vastata kliendi/tööandja küsimustele.

Eestis keskendub sellistele lahendustele raamatupidamistarkvara Margn, kus nutiseadme pealehe vaatesse on paigutatud ettevõtte peamised finantsnäitajad (ROA, ROE jne) ning kättesaadavaks on tehtud lõviosa raportitest.

Nutikas ostu-müügireskontro

Reskontrod on raamatupidamisprogrammi analüütilised lisamoodulid, kus kajastatakse ostu- ja müügiarveid ja nende tasumisi/laekumisi.Arved on üldiselt sama kujuga, nendega on seotud sarnased raamatupidamiskontod ning kui ettevõtte andmed on eelnevalt salvestatud, on arve sisestamine nutiseadmes imelihtne.Eestis on sellised võimalused olemas Margn'is ja ERPLY kassa- ja laotarkvaras. Järjest enam populaarsust koguv iPad-kassa näitab ühtlasi seda, et nutiseade lihtsustab andmesisestust ja annab vabaduse liikuda poes ringi, kassaaparaat käes.

Muu raamatupidamine

Ka kõiki teisi raamatupidamistehinguid saab kajastada nutiseadme abil. Eestis võimaldab Margn nutiseade muude tehingutena jälgida raha sisse-väljaliikumist. Muid toiminguid nagu pangaimport, amortisatsioon jne nutiseadmed veel ei toeta.

Lae Margn enda Androidi siit.Lae ERPLY iPadi siit.

Lae Margn enda iPhone’i või iPadi siit.

Margn on professionaalne internetipõhine majandustarkvara, mida saab kasutada tahvelarvutites ja nutitelefonides. Kasutamiseks on vajalik veebilehitseja Safari või Google Chrome.

Autor: Taavi Hõbejõgi, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700