Autor: Kadrin Karner • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajatamise otsus nüüd ka e-maksuametis

Aasta alguses muutus maksu- ja tolliameti e-ajatamise teenus maksumaksjale senisest mugavamaks ning nüüd on ajatamise otsus kättesaadav ka e-maksuametis.

Alates detsembrist on e-ajatamist taotlenud 137 isikut, sealhulgas 46 äriühingut, ütles maksu- ja tolliameti tulude osakonna juhataja Triin Raaper. Ta lisas, et klientide tagasiside olnud positiivne. „Teenus on lihtne ja hoiab oluliselt klientide aega kokku, kuna varasema ajatamise taotluse täitmise asemel on nüüd vaja e-maksuametis märkida vaid ajatamisgraafiku pikkus ja makse tasumise kuupäev. Samuti juhul, kui isikul on märgitud e-maksuametis korrektne e-posti aadress või telefoni number, saadetakse selle kohta e-kiri või sms ja isik saab enda otsust minna kohe e-maksuametisse vaatama," selgitas Raaper.

Mullu detsembris valmis lahendus, mille abil tekkis ka juriidilistele isikutele võimalus taotleda maksuvõla ajatamist e-maksuametis. Lihtsustatud ajatamise taotluse saavad elektrooniliselt esitada kõik isikud, kelle maksuvõla summa koos intressiga on kuni 3200 eurot ning kelle taotletav ajakava pikkus ei ületa 6 kuud.

Ühtlasi kutsub maksu- ja tolliamet kõiki inimesi üles eelistama asjaajamisel elektroonilisi kanaleid ja teatama ametile oma e-posti aadressi, kui seda veel tehtud ei ole.

Täpsem info ja juhend e-maksuameti kaudu ajatamise taotluse esitamiseks on leitav maksu- ja tolliameti kodulehelt.

Erakliendid: http://www.emta.ee/index.php?id=30629

Ärikliendid: http://www.emta.ee/index.php?id=34822

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700