Autor: Juuli Laanemets • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jegers: kasvab intelligentse finantsjuhtimise roll

Enamus globaalsetest suurettevõtetest näeb vajadust tugevdada finantsjuhtimise rolli ettevõtetes. Sellest tulenevalt kavatsetakse teha investeeringuid finantsala spetsialistide arendamisse ning riskijuhtimisse, näitas KPMG Internationali uuring.

KPMG Internationali tehtud uuring näitas, et 440st ettevõtete finantsdirektorist  ja –juhist enamus kavandab investeeringuid ning intelligentsete finantsmudelite rakendamist.

• 44% vastanutest pidas personali arendamist edukuse võtmeküsimuseks, kuid ühtlasi ka väga keerukaks ülesandeks.

• Üle 50% leidis, et inimestega seotud protsessides nagu personali hoidmine ettevõttes ja nende tehniliste oskuse parandamine, seisavad ees dramaatilised muutused.

KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers ütles, et intelligentne finantsjuhtimine võimaldab finantsüksusel aidata teha paremaid ja kiiremaid otsuseid, tuginedes õigele ning õigeaegselt edastatud informatsioonile „Nii nüüd kui ka edaspidi peab finantsjuhtimine ulatuma kaugemale tavalisest raamatupidamisest ning aruandlusest, et funktsiooni teadmiste najal saaksid äriüksused teha strateegilisi otsuseid,“ sõnas Jegers.

Võrreldes 2011. aasta uuringuga oli 25% rohkem finantsjuhte, kelle sõnul peavad nende ettevõtted väga oluliseks kulutada raha finantsfunktsiooni parandamisele.

Finantsjuhtimise rolli kasvu kinnitavad ka küsimuste vastused:

• 49% finantsala tippjuhtide sõnul saavad nad hästi suhelda ettevõtte juhatusega, samas kui nelja aasta eest arvas nii 40%.• 44 %i (varem 33%) saavad anda panuse ettevõtte pikaajalise tegevusstrateegia arendamisse.• 56% arvates on finantsfunktsioonil järgmisel viiel aastal äristrateegia arendamises ja elluviimises veelgi suurem roll.

Edukamad ettevõtted rakendavad oma tegevuses ka kaasaegseid analüüsivahendeid ja -tehnikaid, et pidevalt parandada prognoosivõimekust, riskide tuvastamist ja juhtimist, uute turuvõimaluste avastamist ning finantstulemusi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700