Autor: Juuli Laanemets • 7. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium otsib tasuta õigusabi pakkujaid

Justiitsministeerium kuulutas välja konkursi, millega otsitakse järgnevaks kaheks aastaks tasuta õigusnõu pakkujaid ja õigusnõustamise veebilehe Jurist Aitab haldajat.

Justiitsministri Hanno Pevkuri sõnul on tasuta õigusnõustamise tagamine väga tähtis, sest selle abil pakutakse õiguskaitset neile, kes ei saa endale juristi palgata. „Uuel aastal tasuta õigusabiks eraldatav summa suureneb ja seeläbi eeldatavalt saab ka rohkem inimesi tasuta õigusnõu. Uuendusena tahame järgmisel aastal kindlustada õigusabi osutamise ka laste ja lastega perede õigusküsimustes,“ lausus Pevkur.

Konkursiga otsitakse õigusabi pakkujaid, kes osutaksid teenust kolmes valdkonnas:

• erivajadustega või töökeskkonna tõttu püsiva tervisekahjustuse saanud inimesed (toetussumma 80 000 eurot);• laste ja lastega perede õigusküsimused (20 000 eurot);• üldine õigusabi osutamine ja õigusteenuse kättesaadavuse parandamine (160 000 eurot).

Minister täpsustas, et üldise õigusabi osutamiseks sobilikud õigusnõustajad peavad pakkuma silmast silma nõustamist eri sihtrühmadele ning võtma hallata veebilehe Jurist Aitab, vastama seal küsimustele ning hoidma juhendid ja muud materjalid ajakohasena.

Osalema oodatakse mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes on keskendunud õigusnõustamisele ja suudavad tagada kvaliteetse teenuse. Konkursitaotlusele tuleb lisada üksikasjalik projekt toetuse kasutamise kohta.

Konkursi tingimuste kehtestamise aluseks oleva määrusega saab tutvuda Riigi Teataja kodulehel SIIN ja konkursitingimuste käskkirjaga justiitsministeeriumi lehel. Toetuse kasutamise lepingu üldtingimustega saab tutvuda SIIN.

Taotlus tuleb esitada hiljemalt 23. detsembril 2013 kell 10:00 meiliaadressile [email protected] või postiaadressile Tõnismägi 5a, 15191, Tallinn.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700