Autor: Juuli Laanemets • 28. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik paneb Metroserti 1,8 miljonit eurot

Valitsus volitas täna majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi suurendama ASi Metrosert ettevõtte aktsiakapitali 1 808 600 euro võrra, selleks antakse välja 18 086 uut aktsiat nimiväärtusega 100 eurot. 

Aktsiakapitali suurendamine on vajalik uute riigi täppismõõtevahendite ehk mõõteetalonide ostmiseks ja arendamiseks. Investeeringutega vahetatakse välja eri seadmeid, millega saab täpselt mõõta eelkõige pikkust, massi, temperatuuri, aga muuhulgas ka näiteks valgustatust töökohtadel ja tänavatel, müra töökeskkonnas, liikluses jne. Ettevõtte uueks aktsiakapitaliks on kokku 1 979 700 eurot.

Metrosert pakub teenust põhiliselt Eesti tööstusele, kes vajab kõrge täpsusega mõõtmisi oma igapäevaseks tootmistegevuseks ning ka arendustegevuseks. Riigietalonide praegused mõõteseadmed pärinevad kohati aastast 1996 ning on vananenud ja ilma edasiste arendus- ja kasutusvõimalusteta.

AS Metrosert aktsiate omanikuks on Eesti Vabariik ning aktsiate valitsejaks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Ettevõtte äritulud olid 2012. aastal 1,86 miljonit eurot ja kahjum 51 000 eurot, 2013. aasta prognoositav äritulu on 2,15 miljonit eurot ja prognoositav kasum 30 000 eurot. Ettevõte on Eesti Vabariigis suurim metroloogiateenuste pakkuja, teostades aastas üle 12 000 mõõtevahendi kalibreerimise ja üle 30 000 taatlemise.

Ettevõtte tegevusvaldkondadeks on metroloogiateenuste osutamine, juhtimissüsteemide ja toodete sertifitseerimine ning metroloogia- ja sertifitseerimisalane koolitus. Firma tegeleb teadus-arendustegevusega mõõtmiste alal, arendades riigis kõrgeimal tasemel mõõtmisi nendes valdkondades, mida ettevõtjad enam vajavad.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700