Euroopa tippettevõtete aktsiad ootavad investoreid

Swedbanki uues investeerimishoiuses „Euroopa ettevõtted 4“ on aktsiaportfellis 10 juhtivat Euroopa suurettevõtet, mis tegutsevad viies erinevas sektoris ja ekspordivad suures mahus kaupu üleilmsetele turgudele.Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Meelis Maasiku sõnul näitab Euroopa Liidu eksport taas tugevust välisturgudel ja eelkõige arenevate turgude sisetarbimise kasvu, millest saavad osa ka portfellis olevad ettevõtted. „Euroopa Liidu eksport kasvas 2013. aasta esimesel poolel 5,6%, mis loob head väljavaated eksportivate ettevõtete majandustulemustele. Samavõrd oluline on, et vastavalt Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) prognoosile oodatakse järgmiste aastate jooksul sisetarbimise kasvu ka Euroopa Liidu riikides endis,“ selgitab Maasik.Tugevat sisetarbimise kasvu ja majandusaktiivsuse elavnemist nähakse Maasiku sõnul ELi "majandusmootorites" nagu Saksamaa ja Prantsusmaa, mis moodustavad suurima turu liidu sees ning on esindatud olulises osas ka antud hoiuse alusvaras. „Tugevam majandus loob soodsad tingimused nii paremaks ettevõtluskeskkonnaks kui sisetarbimiseks,“ ütles Maasik. Kõik portfellis olevad ettevõtted on maailmakaubanduses suure konkurentsivõimega ning usaldusväärsed juhtivad ettevõtted. Lisaks Saksamaa ja Prantsusmaa esindatusele sisalduvad hoiuses ka Šveitsi ja Hispaania ettevõtted: Siemens AG, European Aeronautic Defence and Space Co NV (tööstussektor); Volkswagen AG, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, Unilever NV, Nestle S.A. (tarbekaupade sektor); SAP AG (infotehnoloogiasektor); Sanofi S.A., Bayer AG (tervishoiusektor) ja Repsol S.A. (energiasektor).Investeerimishoiuse „Euroopa ettevõtted 4“ miinimumsumma on 300 eurot ning 5-aastasele hoiusele arvestatakse intressi vastavalt osalusmäärale. Osalusmäär on vahemikus 30-40%  ja see arvutatakse alusvara väärtuse kasvust. Lisaks aitab investeerimishoiuse tururiske maandada ja intressi hajutada hoiuperioodi viimasel kahel aastal arvestatud fikseeringute keskmine tootlus.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLM GRUPP EESTI OÜ is looking for ACCOUNTANT

Manpower OÜ

06. juuni 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

26. mai 2018

AIANDUSKESKUS HANSAPLANT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Hansaplant Hulgi OÜ

31. mai 2018

Uudised

Tööriistad