Autor: Juuli Laanemets • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deloitte asutas advokaadibüroo

Audiitorfirma Deloitte sisenes Eestis õigusabi turule ja asutas Deloitte Legali kaubamärgi all tegutseva advokaadibüroo.

Deloitte Eesti juhtivpartner Veiko Hintsovi sõnul on advokaadibüroo loomine tingitud aja ja turu nõudest. ”Nii Läänemere piirkonnas kui mujal maailmas on audiitorfirmad juba sisenenud õigusabi teenuste turule, Eesti on lähiregioonis üks viimaseid, kus sarnane protsess on praegu toimumas,” märkis Hintsov.

Deloitte Eesti maksu- ja juriidilise valdkonna juhi Mait Riikjärve tähendusel on advokaadibüroo asutamine loogiline samm teenuseliikide arengus ja vastab klientide üha suurenenud ootustele saada kvaliteetset maksu- ja õigusabi teenust ühe kaubamärgi alla koondunud teenuseosutajatelt.

„Audiitorfirma ja advokaadibüroo teenus põhineb usaldusel ning võimalik huvide konflikt saab olema välistatud tuginedes Deloitte’i rahvusvahelistele riski- ja kliendi aktsepteerimise reeglitele,“ lausus Riikjärv.

Advokaadibüroo vandeadvokaat Rait Kaarma sõnul on sageli mitmed keerulisemad tehingud ja ärivaidlused seotud üheaegselt nii õigusalaste kui ka finantsiliste ning maksunduslike küsimustega, mis annab selge eelise koostööd tegevatele teenuste osutajatele. “Lisaks tavapärase äri- ja majandusõiguse valdkonna tugevnemisele, tekib Deloitte’il täiendav võimalus pakkuda oma kaubamärgi alt ka klassikalise advokaadibüroo teenuseid, sealhulgas kohtuvaidluse pidamise teenust,” sõnas Kaarma.

Kaarma on tegelenud õigusabiteenuse osutamisega üle kümne aasta, osalenud pretsedenti loovates ja Riigikohtuni jõudnud maksu- ja kinnisvaraõigust puudutavates kohtuvaidlustes.

Deloitte on käivitanud advokaadibüroo Leedus aastal 2008 ja Lätis 2010. aastal, mõlemas büroos töötab kümmekond advokaati.

Eestis ulatus AS Deloitte Audit Eesti ja AS Deloitte Advisory käive möödunud majandusaastal kokku 2,2 miljoni euroni. Teenuste lõikes kasvas enam maksu- ning finantsnõustamise käive.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700