Energiaturg.ee: üldteenuse marginaalide hinnalangus ei mõjutanud elektrihinda

Üldteenuse lõpphind oli tavapärasest kõrgemate börsihindade tõttu tarbijale kallim, kuigi marginaalide keskmine hind langes septembris võrreldes augustiga neli protsenti, näitab sõltumatu võrdlusportaali Energiaturg.ee analüüs.

„Kolmandik võrguettevõtjatest langetasid marginaali hinda, samas kui enamus jättis maksumuse samale tasemele. Septembris oli üldteenuse lõpphind tarbijale siiski elektripakettidest kallim, kuna marginaal moodustab üldteenuse lõpphinnast vaid väikese osa, täpsemalt ligi 11 protsenti,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamm rõhutas, et viimase kolme kuu jooksul on üldteenuse maksumus liikunud kasvutrendis. „Kuna üldteenus ja börsipakett on sisuliselt sama toode, vaid viimase marginaal on mitmekordselt kallim, siis tasuks üldteenuse kasutajatel langetada valik börsipaketi kasuks. Kindlust eelistavad tarbijad võiksid kaaluda fikseeritud paketi valikut,“ lisas Tamm.

Kõige soodsam üldteenuse marginaal oli septembris võrguettevõtjal Veerenni Jaotusvõrk, 0,18 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga. Kõige kallim marginaal oli Kuvart OÜ-l, 2,94 senti ühe kWh kohta koos käibemaksuga.

Suurematest võrguettevõtjatest oli juulis üldteenuse marginaal kWh kohta kõige madalam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti koos käibemaksuga, millele järgnesid Eesti Energia (Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja) 0,80 ja Imatra Elekter 0,82 sendise marginaaliga.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad