Autor: Juuli Laanemets • 15. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiaturg.ee: elektrihind tõuseb 2014 veelgi

Üheksa kuu keskmine elektri börsihind on võrreldes aasta varasemaga olnud 11 protsenti kõrgem. Mitmed märgid näitavad, et 2014. aasta elektrihinnad ei pruugi tulla soodsamad kui käesoleval aastal, teatas sõltumatu elektripakettide võrdlusportaal Energiaturg.ee.

Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm näeb mitmeid põhjuseid, mis viitavad elektrihindade tõusule lähitulevikus. „Kauaoodatud Estlink 2 valmimine tähendab, et meie elektrihinnad võrdsustuvad suuremal osal tundidel Soomega, kus hindu mõjutavad olulisel määral ilmastik ja hüdroreservuaaride tase. Viimane neist on viimastel kuudel püsinud väga madalal, mis omakorda mõjutab elektrihindu kalliduse suunas. Praegune hüdrovarude tase on lausa 17 protsenti madalam, kui eelmisel aastal samal ajal,“ selgitas Tamm.

Tamme hinnangul on ka alates juunist tõusma hakanud 2014. aasta tulevikutehingute hinnad, mis tähendab, et ka fikseeritud pakettide hinnad kujunevad küllaltki kõrgeks, kui praegu valida tarneajaks järgnev kalendriaasta. „Seejuures tasuks tarbijatel pöörata juba praegu elektripaketi valikule suuremat tähelepanu, et jätkuva võimaliku hinnatõusu korral omada juba soodsama hinnaga sõlmitud elektrilepingut,“ märkis Tamm.

Tarbijate abistamiseks korraldab Energiaturg.ee juba teist korda tarbijate ühisostukampaania Energiatunnel, millega saavad tarbijad portaali kodulehel tasuta liituda kuni 22. oktoobrini. Energiatunneliga liitumine on tasuta ega kohusta tarbijat elektrilepingut sõlmima.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700