Autor: Juuli Laanemets • 14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium otsib tarkvaraarendajat suursüsteemile

Sotsiaalministeerium otsib Sotsiaalkindlustusameti (SKA) uueneva infosüsteemi ehk SKAIS2 tegijaid, et pakkuda kaasaegsed e-teenused ja muuta inimestele pensionide ja mitmete teiste riiklike hüvitiste ja toetustega seotud asjaajamise lihtsamaks.

„Vajame IT-lahendust, mis pakuks inimestele arusaadavaid, kiireid ja mugavaid e-teenuseid. Uus Sotsiaalkindlustusameti infosüsteem loob võimaluse paberasjaajamiselt e-maailma üle minna ja see omakorda kiirendab inimese jaoks mitmete riiklike teenuste ja toetuste kättesaamist,“ ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Avalike teenuste haldamisel teeb SKA koostööd ja vahetab infot rohkem kui 25 andmekogu ja asutusega ning rohkem kui 30 välisriigiga.

Sotsiaalministeeriumi ja Sotsiaalkindlustusameti koostöös viiakse läbi töökorralduse reform, et muuta Sotsiaalkindlustusameti avalikud teenused kaasaegseks, paindlikuks ja kuluefektiivseks. Muudatuste tegemisel on oluliseks elemendiks ka kaasajastatud infosüsteemi loomine. SKAIS2 riigihange sisaldab uuendatud töökorraldust toetava infosüsteemi loomise aastatel 2014–2015 ning uute e-teenuste loomise jätkuarendused aastatel 2015–2017.

2013. aasta septembris oli riiklike pensionide, toetuste, hüvitiste, rehabilitatsiooni- ja erihoolekande teenuste saajaid 724 474 inimest, kellele maksti välja kokku 143 836 666 eurot. Käesoleva aasta eelarve pensionide, toetuste, hüvitiste, erihoolekande- ja rehabilitatsiooniteenuste osas on 1 928 537 990 eurot.

Sotsiaalkindlustusameti ülesandeks on riiklike pensionide, toetuste, hüvitiste ning ohvriabi-, erihoolekande- ja rehabilitatsiooniteenuste korraldamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700