Autor: Juuli Laanemets • 16. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: Tartu ringkonnakohtu koormus kordades kasvanud

Justiitsminister Hanno Pevkur ütles reedel toimunud Tartu ringkonnakohtu 20. aastapäeva tähistamisel peetud kõnes, et Tartu ringkonnakohtu töökoormus on aastate jooksul märgatavalt kasvanud. Kriminaalasjades on kohtu töökoormus kasvanud umbkaudu 215% ja tsiviilasjades 120%.

Pevkuri sõnul on Tartu ringkonnakohtu töökoormus aastate jooksul märgatavalt kasvanud. „Näiteks 1995. aastal esitati sellele kohtule läbivaatamiseks 307 kriminaalasja ja 340 tsiviilasja, kuid 2012. aastal olid vastavad arvud juba 970 ja 781. See tähendab, et kriminaalasjades on kohtu töökoormus kasvanud ca 215% ja tsiviilasjades 120%,“ märkis minister.

Minister tunnustas ringkonnakohtu enda initsiatiivil 1990ndate keskel loodud kohtulahendite andmebaas KLABu . „See oli aastateks ainuke toimiv asjade arvestamise ja kajastamise keskkond,“ lisas Pevkur.

Tartu ringkonnakohtu loomisel 1993. aastal nimetati ametisse seitse kohtunikku. Tänaseks on neist  ametis kolm; Mati Kartau, Aarne Sarjas ja Viivi Tomson, kellest kaks esimest nimetati ametisse ringkonnakohtu loomisel ning viimane 1994. aasta alguses.  Kolleegidest Peeter Jerofejev, Henn Jõks, Ott Järvesaar ja Tambet Tampuu töötavad nüüd riigikohtus.

„Tartu ringkonnakohut võibki lugeda riigikohtunike produktiivseks kasvulavaks. Ka praegune riigikohtunik Ivo Pilving on eelnevalt seal töötanud nii kohtuniku kui esimehena,“ ütles Pevkur.

Ago Kutsar oli ringkonnakohtu esimeheks selle loomisest peale kuni ametist lahkumiseni 2011. aasta juulis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700