Pajula: Poola valitsus rikkus kokkulepet oma kodanikega

Majandusanalüütik Hardo Pajula ütles, et Poola valitsuse osus kanda pool II pensionisamba raha riiklikku pensionikassasse ZUS on ilmne kokkuleppe rikkumine Poola kodanikega.

Eelmisel nädalal teatas Poola peaminister Donald Tusk valitsuse otsusest, millega kohustatakse II samba pensionifonde kandma pool aastate jooksul kogutud raha riiklikku pensionikassasse ZUS ehk teisisõnu riigieelarvesse. Selle liigutusega laekub Poola riigikassasse 37 miljardit eurot.

Hardo Pajula ütles uudist kommenteerides, et muidugi on Poola valitsus rikkunud kokkulepet oma kodanikega. „Aga seda on teinud kõikide riikide valitsused kõikidel aegadel ja kes usub, et nüüd on kätte jõudnud ajastu, kus nad seda enam ei tee, see usub kõike,“ lisas Pajula.

Pajula arvates oleks kohasem kommentaar Koguja-nimeliselt arvamusliidrilt, kes üle kahe tuhande aasta tagasi kirjutas: “Kui sa näed, et maal rõhutakse vaest ja et õiglus kistakse käest, siis ära selle üle imesta.”

„Kui mul sellele midagi lisada on, siis seda, et eelolevate aastakümnete vältel hakkab üha suurem hulk inimesi tundma ennast üsna vaesena,“ ütles Pajula.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad