Autor: Juuli Laanemets • 29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OÜ Elekter ja Küte uus nimi on OÜ Utilitas

Energeetikaettevõtete AS Tallinna Küte, AS Eraküte ning OÜ Tallinna Elektrijaam omanikfirma, seni OÜ Elekter ja Küte nime all tegutsenud kontsern võtab kasutusele nime OÜ Utilitas.

„Utilitase kontsern hõlmab Eesti energeetikasektori tippu kuuluvaid ettevõtteid ning valdusfirma nimemuutus lähtub vajadusest muuta emaettevõtte nimi lihtsamaks ning peegeldada selgemalt kontserni eesmärki – pakkuda tarbija- ja keskkonnasõbralikke energiateenuseid. Samas ei puuduta muudatus kontserni kuuluvate ettevõtete ärinimesid, tegevust ega nende kliente,“ ütles ettevõtte juhatuse liige Priit Koit.          

Koidu sõnul jääb grupi põhitegevuseks elektri ja soojuse tootmine ning kaugkütteteenuse osutamine. „Utilitase ettevõtete prioriteet on investeeringutel, millega suurendada kohalike ja taastuvkütuste osakaalu oma portfellis ning seeläbi vähendada sõltuvust imporditud kütusest. 2013. aastal viiakse põhikütusena biokütusele üle Jõgeva katlamaja ja 2014. aastal Rapla katlamaja. Samuti on plaanis 2015. aastaks jõuda Tallinnas selleni, et kaugkütte baaskoormuse katavad taastuval ja kohalikul kütusel töötavad soojusallikad ning fossiilsel kütusel töötavad katlamajad toodavad soojust vaid tipuvõimsusel,“ märkis Koit.

Utilitas on eestimaine valdusfirma, mis investeerib Eesti kommunaalvaldkonna ettevõtetesse. Kontserni põhitegevuseks on elektri ja soojuse tootmine ning kaugkütteteenuse osutamine. Kontserni kuuluv AS Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning Maardu linna. AS Eraküte varustab soojusega seitset Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas ning Valgas. OÜ-le Tallinna Elektrijaam kuulub Tallinnas Väo karjääris asuv soojuse ja elektri koostootmisjaam, mille kütusena kasutatakse Eesti puiduhaket ja freesturvast.

Kontsernis on kokku 225 töötajat, grupi ettevõtted haldavad kaugküttevõrke ligi 500 km ulatuses ning käitavad 42 katlamaja installeeritud võimsusega 1,1 GW. 2012. aastal müüs kontsern 2 TWh soojusenergiat ning 173 GWh elektrienergiat. 2012. aastal investeerisid grupi ettevõtted 9 miljonit eurot peamiselt soojustrasside renoveerimisse ja uute võrkude ehitusse. Kontserni ettevõtete käive ulatus 144 miljoni euroni ning konsolideeritud varade maht 214 miljoni euroni. Grupi ettevõtete puhaskasum oli mullu 7,6 miljonit eurot.

Utilitas tähendab ladina keeles otstarbekust, funktsionaalsust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700