Enim töötuid Valga- ja Ida-Virumaal

Juulikuus jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 34 767 inimest ehk 5,3% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Juulis registreeris end töötukassas 5 480 uut töötut. Juulikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 003 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,8%) ja Ida-Virumaal (9,3%) ning madalaim Viljandimaal (3,5%) ja Jõgevamaal (3,7%).
Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on käesoleval aastal kõige kiiremini registreeritud töötus langenud kõige kõrgema töötuse määraga maakondades, ehk siis Valgamaal ja Ida-Virumaal, samuti on registreeritud töötute arv kiiresti vähenenud ka Pärnumaal.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (18%) ja lihttöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).
Töötukassa maksis juulis töötuskindlustushüvitist 10 350 inimesele ehk 26% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 363 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,2 miljoni euro. Ligikaudu 102 euro suurust töötutoetust sai juulis 8 166 inimest ehk 21% kuu jooksul arvel olnud töötutest.
Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juulis 671 inimesele. Keskmine juulis määratud hüvitis oli 1 618 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1,1 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juulis 50 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 532 eurot ning hüvitisteks maksti juulis üle 106 tuhande euro.

Juulis lisandus võrreldes juuniga rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4580 uut tööpakkumist, millest 62,34% sisestati töötukassa iseteenindusportaali (http://iseteenindus.tootukassa.ee ) kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 8250. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (25%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (22%) ning lihttöölistele (17%) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales juulis 2 836 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 893 inimest. Tööpraktikal osales 793, tööharjutusel 572 ning tööklubis 183 inimest. Karjäärinõustamise teenust osutati 1 219 korral. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 72 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 101 uut töökohta. Palgatoetusega oli juulis töötamas 1 677 inimest. Lisaks osales veel 1 640 inimest erinevates teistes aktiivsetes meetmetes.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad