Autor: Juuli Laanemets • 30. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: reisidel vajatakse sagedamini arstiabi Türgis

Tänavu esimese kuu kuuga on ERGO kindlustusselts registreerinud 1200 reisikindlustusega seotud juhtumit. Kõige enam on vajatud meditsiiniabi, koguni 550 korral. Reisitõrkega seotud juhtumeid esines 473 korral ja probleeme pagasiga 177 korral.

ERGO isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on võrreldes 2012. aastaga meditsiiniabi ja pagasiga seotud kindlustusjuhtumite arv mõnevõrra kasvanud, samas reisitõrkega seotud kindlustusjuhtumid näitavad langustrendi. “Kõige sagedasemad meditsiiniabi juhtumid on sobimatu toidu ja pesemata puuviljade söömisest tingitud kõhuhädad ning temperatuurivahest tingitud kõrvavalu. Reisisihtkohtadest on Eesti inimestel konkurentsitult enim meditsiiniabi vaja läinud Türgis,” selgitas Lepvalts. Kõige sagedasemad reisitõrke põhjused on mõne pereliikme haigestumisest tingitud puhkusreiside ärajäämised.

Reisikindlustuse kahjusid on ERGO esimesel poolaastal kokku hüvitanud üle 320 000 euro. Ettevõtte kogemus näitab, et mõnedel juhtumitel võib isegi 100 000 eurot meditsiiniabi kindlustussummana liiga väikeseks jääda. “Meie viimase aja kalleimaks juhtumiks oli Kambodžas toimunud rolleriõnnetus, kus ulatuslikule haiglaravile lisaks vajas kindlustatu ka meditsiinilist erilendu kodumaale. Ainuüksi lennutransport maksis juba ligi 75 000 eurot,” tõi Lepvalts näite.

Selleks, et end võimalikult paljude ootamatuste eest reisiga seoses kaitsta, tasub Lepvaltsi hinnangul koheselt koos reisi broneerimisega sõlmida ka reisikindlustus ja valida kindlasti ühe riskina reisitõrke kaitse. “Ainult nii saab kindel olla, et enda, oma pereliikme või reisikaaslase haigestumise tõttu ärajäänud reisiga seoses on kindlustuselt abi loota. Samuti on reisitõrke kaitsest abi siis, kui lennufirma ootamatult väljalennu aega muudab või lennu üldse ära jätab. Kui ebameeldiv sündmus juba käes, siis on hilja kindlustuslepingut sõlmida ja kindlustuselt abi loota,” lisas Lepvalts.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700