Autor: Juuli Laanemets • 28. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg kukkus

MTA tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg. Selleks ajaks tuleb 2012. aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu juurde tasuda 11 758 maksumaksjal summas ligi 5,5 miljonit eurot.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes ei tasu tulumaksu õigeks ajaks. „Maksumaksja peab arvestama, et kui ta oma kohustust õigel ajal ei täida, tuleb hiljem tasuda intresse. Soovitan inimestel, kellel on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul saab taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra," sõnas Udde..

 Maksuvõla ajatamist saab taotleda ameti teenindusbüroos ja juhul kui maksuvõlg ei ületa 600 eurot, siis ka e-maksuametis/e-tollis. Samuti saab ajatamistaotluse saata e-posti aadressile [email protected]

Eelmise, 2012. aasta eest deklareeris oma tulusid üle 646 800 inimese, neist 95% elektrooniliselt. Deklaratsioonide alusel kuulus sel aastal tagastamisele 97,3 miljonit eurot enamtasutud tulumaksu, mis on 3 miljonit eurot vähem kui oli aasta tagasi.

Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest, ja füüsilisest isikust ettevõtjatele on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 7578 deklaratsiooni alusel summas 15,4 miljonit eurot.

Infot tulumaksu tasumise ja tagastamise kohta saab ameti infotelefonilt 1811 või 880 0811. Maksuvõla ajatamisest saab täpsemalt lugeda MTA kodulehelt SIIN.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700