Ametnike tegevust reguleerib ametnikueetika nõukogu 

Rahandusministeeriumi juurde moodustati sõltumatu ametnikueetika nõukogu, mille  tegevuse eesmärk on ametnike põhiväärtuste ja ametnikueetika tugevdamine.

Rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu ütles, et eetikanõukogu moodustamine on vajalik, sest kõiki ametnike väärtuseid, käitumisstandardeid ja eetiliselt konfliktseid olukordi pole võimalik ega otstarbekas seadustega reguleerida.  „Nõukogu tegevusega loodame ühtlustada ametnike arusaamu eetilisest käitumisest ja tõsta ühiskonna teadlikkust ametnikueetikast,“ selgitas Peedu.

Valitsuse korraldusega loodud eetikanõukogu kiidab heaks uue ametnike eetikakoodeksi ja annab selgitusi selle rakendamiseks, nõustab asutusi ja ametnikke ametnikueetika küsimustes ning suunab eetikavaldkonna arendamist strateegiliselt. Nõukogu hindab talle esitatud päringutes, kas ametniku käitumine on kooskõlas eetiliste nõuetega. Konkreetsele isikule annab hinnangu ja võimalike sanktsioonide vajaduse otsustab ametiasutus, kus ametnik töötab.

Eetikanõukogusse kuulub üheksa liiget ja nende  määramisel arvestatakse isiku autoriteetsust ja senist kogemust avaliku teenistuse eetika valdkonnas ning väljaspool seda. Nõukogu esimees on   endine pikaajalise kogemusega riigiametnik ja praegu Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse liige Heiki Sibul. Nõukogusse kuuluvad  riigikantselei ja avaliku teenistuse arendamise eest vastutavate ministeeriumide esindajatena riigisekretär Heiki Loot, rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Agris Peedu ja justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu, põhiseadusliku institutsiooni esindajana  Vabariigi Presidendi õigusnõunik Ülle Madise ning kohaliku omavalitsuse esindajana Tartu Linnavalitsuse linnasekretär Jüri Mölder.

Avaliku teenistuse välistest ekspertidest on kaasatud avaliku arvamuse, meedia  ja kommunikatsiooni eksperdinaTartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi professor Triin Vihalemm, avaliku teenistuse eetika eksperdina Tallinna Tehnikaülikooli Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi lektor Leno Saarniit, moraali- ja poliitikafilosoofia eksperdina Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja professor Margit Sutrop.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad