Investeerimishoius panustab arenevate riikide kasvule

Euroala ja arenevate turgude majanduskasvu erinev tempo loob eelduse valuutade tugevnemisele usub Swedbank, pakkudes uut investeerimishoiust "Arenevate turgude valuutad 2".

Tänasest kuni 22. juulini 2013 on võimalik osaleda uues investeerimishoiuses, mis panustab viie areneva majandusega riigi valuuta – Türgi liiri, Vene rubla, Mehhiko peeso, Indoneesia ruupia ja Brasiilia reaali – tugevnemisele euro suhtes.

Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Meelis Maasiku sõnul on arenevate riikide jätkuv majanduskasv soodne ka nende riikide valuutade arengule. „Rahvusvahelise Valuutafondi aprillikuise prognoosi järgi peaks nimetatud riikide keskmine SKP reaalkasv jõudma 2013. aastal 3,9%ni ja 2014. aastal 4,3%ni. Euroala SKP seevastu kahaneb sel aastal prognoosi järgi 0,3% ja kasvab 2014. aastal 1,15%,“ võrdleb Maasik.

Nii Türgi, Venemaa, Mehhiko, Indoneesia kui Brasiilia osalevad Maasiku sõnul aktiivselt nafta, gaasi ja metallide tootmises ja kaubanduses. Samuti oodatakse energiatarbimise kasvu just arenevatelt turgudelt. Kõrged toormehinnad viitavad aga nende tooraineid tootvate riikide valuutade tugevnemisele.

„Tasub märkida, et kõigi nimetatud riikide valuutades nomineeritud varadelt makstakse praegu tunduvalt kõrgemat intressi kui eurodes nomineeritud varadelt,“ rõhutas Maasik. Kõrgemad intressid ja positiivne hoiak maailmamajanduse suhtes võivad julgustada suuremat tulu otsivaid investoreid investeerima tema sõnul neisse areneva turuga riikidesse, mille tulemusel suureneb ka kohalike valuutade nõudlus ja väärtus.

Uue investeerimishoiuse hoiuperiood on 3,5 aastat ja miinimumsumma 300 eurot. Hoius on osalusmääraga, mille vahemik on 110-130%. Intressi arvestatakse vastavalt osalusmäärale, kui alusvara väärtus hoiuse lõppedes on madalam kui alusvara algfikseering.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad