Üldine kuritegevus vähenes aga suurenes kelmuste arv

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri andmetel registreeriti jaanuarist maini 16 047 kuritegu, mida on 3% vähem kui 2012. aasta sama ajaga. Enim kasvas sel perioodil kelmuste registreerimine.

„Kuigi kelmuste arv viie kuu lõikes on tõusnud, jääb see siiski madalamale tasemele, kui aastatel 2009 ja 2010. Kelmuste osas on sel aastal märkimisväärselt palju juhtumeid, kus mobiilsideoperaatoritelt on üritatud välja petta mobiiltelefone ning kasvu on märgata ka juhtumite osas, kus inimesed on saanud petta interneti kaudu kaupu ostes. Siinjuures on kohane taaskord meelde tuletada, et müüja tausta kontrollimine on äärmiselt oluline,“ soovitas justiitsminister Hanno Pevkur.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 829 juhtumi (11%) võrra, eelkõige on vähenenud vargused kaubandusettevõtetest, kuid samuti ka eluruumidest ja sõidukitest.

Kehaliste väärkohtlemiste registreeriti 160 juhtumi võrra (7%)  rohkem, kui eelmise aasta sama perioodil. Raskeid isikuvastaseid kuritegusid - tapmisi ja mõrvu registreeriti 24 juhtumit ehk 12 võrra vähem, kui eelmise aasta samal perioodil, jäädes sellega ka viimase viie aasta madalaimale tasemele. Kokkuvõtvalt langes esimese nelja kuuga kuritegude üldarv 78 kuriteoliigi puhul ja kasvas 86 puhul.

2013. aasta viie kuu jooksul registreeritud kuritegevuse ülevaatega saab tutvuda SIIN.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad