Autor: Juuli Laanemets • 5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mais müüdi Tallinnas pool miljonit maksev korter

Mai oli Tallinna kinnisvaraturul väga aktiivne, mille jooksul tehti palju suuri tehinguid. Kalleim maja maksis 800 000, korter 500 000 ja krunt 400 000 eurot, teatas kinnisvarafirma 1Partner analüüsides Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.?

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tehakse praegu eriti palju tehinguid korteritega. “Pea pooled tehingutest sooritatakse ilma laenuta, mis näitab, et inimesed paigutavad oma sääste olematute pangaintresside ja inflatsioonihirmu eest betooni,” ütles Vahter.

“Praegu on hinnatõus puudutanud peamiselt kortereid ja sektoris edasist suuremat tõusu pigem oodata pole, turg küllastub pakkumistest ja ostjate arv on limiteeritud. Tavaliselt kandub aktiivsus üle kallima klassi varadesse nagu ridaelamud ja majad,” ütles Vahter ja lisas, et nendes sektorites hoiavad pangad turgu kontrolli all ja pelgalt krundile pigem laenu ei anta.

Tänavu mais tehti Tallinnas kinnisvaraga 1051 ostu-müügitehingut, mis on 1,5 protsenti rohkem kui aprillis ja 17,7 protsenti enam kui 2012. aasta samal ajal.

Tallinna korterite keskmine pinnaühiku maksumus püsis mais kolmandat kuud üle 1200 euro, jäädes tasemele 1259 eurot ruutmeeter. See on 4,3 protsenti kõrgem kui aprillis ja 13,7 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal. Kalleim korter müüdi mais Tallinnas poole miljoni ja odavam 2700 euro eest.

Mais müüdi Tallinnas 39 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on seitsme võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 790 000 ja odavaim 2200 euro eest.

Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi mais Tallinnas 22, mis on kolme võrra vähem kui aprillis. Kalleim krunt müüdi 408 000 ja odavaim 6400 euro eest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700