Ardo Hansson: Eesti Pank on muutunud avatumaks

Täna, 04. juunil Riigikogus Eesti Panga aastaaruannet esitlenud keskpanga presidendi Ardo Hanssoni sõnul on euroala keskpankade eelmise aasta tegutsemise tulemusel inflatsioon euroalal kontrolli all ning finantsturgude killustatus on vähenenud. „Euroala keskpankade põhieesmärk on hinnastabiilsuse tagamine euroalal, mis tähendab, et me hoiame keskpikas perspektiivis inflatsiooni natuke alla 2%. Eelmisel aastal oli inflatsioon aasta keskel umbes 2,5%, aga ta oli selgesti langustrendil ja aasta lõpuks jõudis 2% piirimaale ja nüüd on veidi alla 2%. Finantsturgude killustatus on täna märksa väiksem, kui aasta tagasi,“ ütles Hansson. Eesti majandus areneb Hanssoni hinnangul tasakaalukal kursil, olles muutunud märksa vähem haavatavamaks. „Tasakaal on habras, aga eksportiva majandusena on meil mõõdukalt hea konkurentsiolukord,“ ütles Eesti Panga president. Hansson tõi aastaaruande esitlusel välja, et Eesti Pank on tema hinnangul muutunud avatumaks. „Meil on lai ringi ekspertidest kõneisikuid, kes aitavad Eestis paremini mõtestada majandus- ja rahandusküsimusi. Selleks anname avatud loenguid keskpanga muuseumis, võtame sõna konverentsidel ja ajakirjanduses ning avaldame uuringuid ja ülevaateid. VEB Fondi audit oli avatuse mõttes keskpangale ka oluline märksõna,“ lausus keskpanga president. Eesti Panga presidendi hinnangul saab keskpank igal aastal täita oma ülesandeid senisest paremini ja tõhusamini. „Meie esmane siht teha oma tööd hästi ja saavutada eesmärgid. Sama ülesannete mahu juures on meie eesmärk hoida või vähendada keskpanga kulusid suhtena majanduse kogumahtu. Keskpank on seda ka teinud viimastel aastatel,“ ütles Hansson.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad