Riik sai Tallinna Sadamalt juba dividendidena 25 miljonit

Sajaprotsendiliselt riigile kuuluv AS Tallinna Sadam kandis 31. mail riigieelarvesse esimese dividendimakse summas 25,26 miljonit eurot, millele lisandub 10. juunil tasutav tulumaks summas 6,7 miljonit eurot.

Valitsuse kinnitatud Tallinna Sadama tänavune dividendimakse on kokku 40,26 miljonit eurot, järelejäänud 15 miljonit eurot ja sellele lisanduvad neli miljonit eurot tulumaksuna kannab Tallinna Sadam riigieelarvesse novembris.

Kokku tasub Tallinna Sadam riigile dividendiga seotud makseid tänavu 50,96 miljonit eurot, sellest 10,7 miljonit tulumaksuna.

Tänavu mais kinnitatud AS-i Tallinna Sadam strateegia aastateks 2013-2020 seab eesmärgiks saavutada käesoleva kümnendi lõpuks 160 miljoni euro suurune käive ning 80 miljoni euro suurune tulumaksueelne puhaskasum. Selle eesmärgi täitmisel tõuseb Tallinna Sadam suurimaks omanditulu teenijaks Eesti riigile.

2012. aastal oli Tallinna Sadama müügitulu 88,6 miljonit ja puhaskasum 32,8 miljonit eurot. Tänavu prognoosib Tallinna Sadam müügitulu kasvu 104 miljoni euroni, prognoositav puhaskasum kasvab 38 miljoni euroni. Oodatav käideldav kaubamaht on tänavu 30 miljonit tonni ja sadamat läbivate reisijate arv 9,17 miljonit inimest.

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamatekompleks. Sajaprotsendiliselt riigile kuuluv AS Tallinna Sadam koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam. TNS Emori tänavuses suurettevõtete maineuuringus on Tallinna Sadam riigiettevõtetest esikohal ja ainsana esikümnes, üldises maineindeksi tabelis on Tallinna Sadam kuuendal kohal.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad