Käo: edukal ettevõttel on paindlik kulueelarve

Tööandjate keskliidu volikogu juht Jüri Käo ütles finantskonverentsil BIG4 esinedes, et tähtis on mitte jääda kinni eelarvesse. Oluline on jälgida, et ei jääks tegemata ettevõtte müüki kasvatavaid tegevusi.

Käo tõi oma esinemises välja, et Eesti ettevõtted, kes on üle elanud kriisi, on praegu olulisemalt efektiivsemad. Hästi toimiva ettevõtte eeldusena tõi Käo välja 4 punkti.
1) Selge ettevõtte juhtumisstruktuur;
2)Süsteemne juhtimine;
3)Meeskonnatöö ja kindel motivatsiooni süsteem;
4)Paindlik kulueelarve.

„Eelarve ei ole eesmärk eraldi, vaid vahend ettevõtte paindlikuks juhtimiseks. Ära ei saa unustada, et esimesel kohal  on äriettevõtte.  Kui on tegevused, mis müüki kasvatavad, siis tuleb leida need rahad, mitte jääda kinni eelarvesse“, lisas Käo. „Vahel on vaja teha väike investeering aga jääb tegemata, sest pole sellesse kvartalisse planeeritud.“
Eelarvet  järgides on paindlikkus väga oluline, Käo arvates peavad ettevõtte äriplaani tegema ettevõtte juhid, „Finantsjuht pole äriplaani tegija, pigem ta võiks oponeerida ja otsida nõrku kohti äriplaanis.“

Juhtimisarvestuse teema on kõike olulisem, mida juhid vajavad, usub Käo.  Need on andmed, mis on olulised ettevõtete juhtidele ja aitavad otsustamisel kaasa.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad