”Tankistide taha peitujate suhtes olgu nulltolerants”

Äripäeva tänane juhtkiri räägib sellest, et äriregister ja notarid peaksid andmeid rohkem kontrollima. Pankrotihaldur Tarmo-Tanel Padrik leiab, et tankistidest problemaatilisem teema on isikud, kes on tankistide taga.

Äripäev leidis, et äriregister peaks talle esitatavate andmete kontrollimisel olema praegusest palju aktiivsem, et välistada tankistide „sattumist“ firmade juhatusse või omanikeringi, mille eesmärgiks ongi sageli just maksupettused.

”Muidugi aitavad sellised asjad. Kas need lõplikult aitavad, on iseküsimus, aga mingil määral siiski,” vastas Padrik küsimusele, kas aktiivsem ja kontrollivam äriregister ning notarkond aitaksid tankistidest ja nende pettustest lahti saada.

”See ei ole õiguslik küsimus, aga olen kokku puutunud asjaoluga, et selliste persoonide [tankistide – toim.] suhtes ei ole ühiskonnas nulltolerantsi. On nii, et inimene tegutseb, keerab äripartneritele läbi tankisti kõva tünga, pärast tegutseb edasi,” leidis Padrik. ”Ma ei pea silmas tankiste, vaid just isikuid, kes tellivad tankisti teenuse ja kes on tegelikult tüngategemise taga. Minu meelest peaks nende suhtes olema oluliselt suurem nulltolerants. Nad ei peaks saama ühiskonnas teha tünga ja edasi olla lugupeetud ärimees, käia ringi ja mängida mängu, nagu oleks tal mingisugused objektiivsed põhjused.”

Teisena tõi Padrik välja, et Eestis on tankiste, kes tegutsevad karistamatult, on kümnete ettevõtete juhatustes ning mitte midagi sellega ei kaasne. ”Seda nähakse paratamatusena – et kui tegeled äriga, siis pead olema valmis, et keegi tankisti abil tünga teeb. Olen lugenud justiitsministeeriumi ametnike seisukohti. Nende jutt on selline, et meil on piisav seadusandlus. Ma ei tea, kas nad on eluvõõrad,” imestas Padrik.

Kindlasti tuleks Padriku sõnul sellesse teemasse tõsisemalt suhtuda.

Osale arutelus

  • Laura Mallene, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad