Danske Banki juht: tulemus ei ole rahuldav

Taani suurima panga Danske Banki puhaskasum kasvas oodatust vähem, kuna puhasintressitulu langes, vahendab Bloomberg.

„Kasum ei ole rahuldav,“ ütles panga juhatuse esimees Eivind Kolding börsiteates. „Esimese kvartali puhaskasum ei ulatunud meie ootusteni.“

Puhaskasum tuli ka analüütikute prognoositust väiksem. Puhaskasum kasvas aastaga 778 mln Taani kroonilt 1,47 miljardile, kuid analüütikud ootasid 1,57 miljardilist kasumit. Puhasintressitulu vähenes 5,65 miljardilt Taani kroonilt 5,45 miljardile.

Danske Bank näeb vaeva, et pöörata oma äri paremusele, olles kaotanud raha Iirimaa ja Taani kinnisvaramullides. Neljandas kvartalis raporteeris pank kasumi viiekordistamisest, mis oli parim tulemus alates 2007. aastast. Pank plaanis koondada 3000 töötajat, restruktureerida äriüksused ja alustada klientidele osutavate teenuste uue hinnastamisstruktuuriga.

Laenukahjud vähenesid 2,91 miljardilt Taani kroonilt 1,46 miljardile.

Finantskriisi laienemine Iirimaale ja majanduslangus koduturul on muutnud Danske Põhjamaa kuue suure panga seas viletsaima tootlusega pangaks. Danske ei ole maksnud dividende alates 2007. aastast. Pank püüab seda trendi muuta, kui reservid on piisavalt suured.

Osale arutelus

  • Romet Kreek, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad