Trikimeister Tere näitas kasumit

Eesti suurim piimatööstus Tere AS jõudis eelmisel aastal küll tublisse kasumisse, kuid selle taga on neile kuuluvate ehitiste ja maade üleshindamine ning tulureale paigutatud klientidelt saamata trahvid ja viivised.

Tänavu üllatas varakult esitatud majandusaasta aruandega Tere AS, mis aruande järgi jõudis möödunud aastal küll 4,5 miljoni euroga kasumisse, kuid seda peaasjalikult seetõttu, et hindas aastaga ümber endale kuuluvaid ehitisi ja maid - 7,6 miljoni euro eest.

Taolist varade ümberhindamist Eesti hea raamatupidamistava järgi ei lubata. Küll võimaldavad seda 2013. aastal paralleelselt kasutatav rahvusvaheline raamatupidamisstandardi (IFRS).

Lisaks kirjutas Tere 2012. aasta tuludesse ka 0,6 miljoni euro eest klientidelt saamata jäänud ning 2013. aastal oodatavaid viiviseid ja trahve. Ernst & Youngi vandeaudiitor toob selle tulurea aruandes eraldi märkusena välja, sest ei saanud aruannet kinnitades selle tulu võimaliku laekumise kohta piisavalt tõendusmaterjale.

Tere AS käive kukkus, ent kasum jäi sisuliselt samaks. Kogukäive langes 2012 aastal pea 30 protsenti 109 miljonilt eurolt 80 miljoni euroni. Suurim käibe langetaja oli müük Euroopa Liitu, kus käive langes enam kui 51 protsenti, 14 miljoni euro väärtuses. Eestis langes müügitulu 11 miljonit eurot. Omatoodangu müük vähenes 29 protsenti.

Eksport kolmandatesse riikidesse langes aga 41 protsenti, enam kui 3,5 miljonit euro ulatuses.

Kuidas kommenteeris Tere tulemusi Oliver Kruuda, kes teenis Tere konkurentidest kasumit, kes kahjumit, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad