Autor: Juuli Laanemets • 15. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aivar Sõerd: tulumaks langeb 20%le, otsustatud

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi sõnul vajab Eesti maksusüsteem konkurentsis püsimiseks uuendusi. Lähituleviku olulisemateks sammudeks peab Sõerd tulumaksuvaba miinimumi tõstmist, tulumaksu langetamist ja sotsiaalmaksu koormuse alandamist.

Neid seisukohti jagavad endise rahandusministri kinnitusel ka Eestis tegutsevad ettevõtjad. „Riik, mis tahab püsida globaalses konkurentsis esimeste hulgas, peab kogu aeg edasi pingutama. Ümbritsev majanduskeskkond on pidevas muutumises, võistluses töökohtade ja investeeringute pärast arendavad meiega konkureerivad riigid oma maksupoliitikat ja regulatsioone pidevalt edasi ja meie ei tohi samuti paremate lahenduste otsimisel peatuda,“ ütles Aivar Sõerd.

Tallinnas toimunud Vaba Mõtte Koja maksuteemalisele seminarile kogunenud ettevõtjad ja teised huvitatud osapooled otsisid lahendusi selleks, et majandus jätkuvalt kasvaks ning Eesti rahva elujärg ja elujõud paraneks.

„Kõik arutelupäeval osalenud pidasid väga olulisteks sammudeks tulumaksuvaba miinimumi tõstmist ja tulumaksu langetamist, eriti võttes arvesse, et Rootsi ja Soome on seda just tegemas. Tulumaksu langemine 20%le 2015. aastast on juba otsustatud, väga oluline on nüüd ära otsustada ka tulumaksuvaba miinimumi tõus. Need otsused soodustavad otseselt majanduskasvu ning jätavad rohkem raha tööinimese rahakotti,“ rääkis Sõerd.

Seminaril osalejad leidsid, et kindlasti tuleks tegelda ka sotsiaalmaksu koormuse alandamisega. Sõerdi sõnul soovivad ettevõtjad praeguse korra jätkumist ettevõtte tulumaksukorralduses ja dividendide mingile osale sotsiaalmaksu kehtestamist ei toetata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700