Vastuvõtukulude maksustamine kliendiüritustel

Ettevõtted küsivad tihti, kas ja kuidas maksustada kulusid, mis tekivad kliendiürituste korraldamisel, kirjutab maksukonsultant Aule Kindsigo ajakirjas Raamatupidamise Praktik.

Näiteks küsitakse, millised kulud võib kanda ettevõtluse kuludeks ilma maksukohustuseta, millised on esinduskulud ja millises osas tekib erisoodustus. Tulumaksuseaduses reguleerib seda valdkonda § 49 lg 4, mille kohaselt võib residendist juriidiline isik (v.a tulumaksusoodustuse nimekirjas olev mittetulundusühing ja sihtasutus, kellele on kehtestatud laiem maksuvabastus) teha maksuvabalt vastuvõtukulusid 32 euro eest kalendrikuus, lisaks sellele teha 2% ulatuses samal kalendrikuul väljamakseid isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatud väljamaksete summast ehk üldjuhul 2% kuu palgafondist.
Nii 32 euro kui 2% arvestus aasta algusest kasvab: kui igal kuul vastuvõtukulusid ei tehta, kantakse kasutamata soodustus järgnevatele kuudele. See toimib ka vastupidi: kui mõnel kuul tehakse vastuvõtukulusid rohkem kui maksuvaba piirmäär võimaldab, tuleb ületavalt osalt tasuda tulumaks 21/79, kuid järgnevatel kuudel saab teha ümberarvestuse ja enam tasutud tulumaksu riigilt tagasi küsida.

Loe edasi Raamatupidamise Praktikust, kuidas toimub söögi ja joogi maksustamine; kui osalevad ka oma töötajad, siis millises ulatuses tekib vastuvõtukulu, kas alati kehtib mingis osas erisoodustus või on ka erisusi; mida peab veel teadma kliendiürituste maksustamisega seotud teemal. Tellijad saavad ajakirja lugeda ka veebis: http://rp.aripaev.ee

Osale arutelus

  • Kaire Uusen, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad