Vastuvõtukulude maksustamine kliendiüritustel

Ettevõtted küsivad tihti, kas ja kuidas maksustada kulusid, mis tekivad kliendiürituste korraldamisel, kirjutab maksukonsultant Aule Kindsigo ajakirjas Raamatupidamise Praktik.

Näiteks küsitakse, millised kulud võib kanda ettevõtluse kuludeks ilma maksukohustuseta, millised on esinduskulud ja millises osas tekib erisoodustus. Tulumaksuseaduses reguleerib seda valdkonda § 49 lg 4, mille kohaselt võib residendist juriidiline isik (v.a tulumaksusoodustuse nimekirjas olev mittetulundusühing ja sihtasutus, kellele on kehtestatud laiem maksuvabastus) teha maksuvabalt vastuvõtukulusid 32 euro eest kalendrikuus, lisaks sellele teha 2% ulatuses samal kalendrikuul väljamakseid isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatud väljamaksete summast ehk üldjuhul 2% kuu palgafondist.
Nii 32 euro kui 2% arvestus aasta algusest kasvab: kui igal kuul vastuvõtukulusid ei tehta, kantakse kasutamata soodustus järgnevatele kuudele. See toimib ka vastupidi: kui mõnel kuul tehakse vastuvõtukulusid rohkem kui maksuvaba piirmäär võimaldab, tuleb ületavalt osalt tasuda tulumaks 21/79, kuid järgnevatel kuudel saab teha ümberarvestuse ja enam tasutud tulumaksu riigilt tagasi küsida.

Loe edasi Raamatupidamise Praktikust, kuidas toimub söögi ja joogi maksustamine; kui osalevad ka oma töötajad, siis millises ulatuses tekib vastuvõtukulu, kas alati kehtib mingis osas erisoodustus või on ka erisusi; mida peab veel teadma kliendiürituste maksustamisega seotud teemal. Tellijad saavad ajakirja lugeda ka veebis: http://rp.aripaev.ee

Osale arutelus

  • Kaire Uusen, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

31. august 2018

Uudised

Tööriistad