Europarlamendi fraktsioonide juhid taunivad IMF´i kinniste uste poliitikat

Euroopa Parlamendi (EP) president Martin Schulz tegi enamuse poliitiliste fraktsioonide juhtide  nimel avalduse, milles väljendas  sügavat muret Küprose panganduses toimuva pärast.

EP fraktsioonide juhtide (EPP Joseph Daul, S&D Hannes Swoboda, ALDE Guy Verhofstadt, Rohelised/EFA Rebecca Harms ja Daniel Cohn-Bendit, ECR Martin Callanan) seisukoht on, et alla 100000 euro suurused hoiused tuleb vabastada igasugusest maksustamisest. Küprose probleemile tuleb leida õiglasem ja jätkusuutlik lahendus ja Euroopa seest mitte väljastpoolt. Tavainimeste hoiuseid ei tohiks kasutada pangandussektori päästmiseks, öeldakse avalduses.

"Pangandusliidu ja ühtse järelevalvemehhanismi kehtestamine toob kaasa suured muutused eurotsooni pangandussektoris. Olukord Küprosel ainult rõhutab  nende sammude astumise vajalikkust nii kiiresti kui võimalik. Otsene ELi järelevalve eurotsooni pankade üle on see võti, mis tagab, et sellised kriisid nagu Küprosel  enam ei korduks.

Meil on kahju, et esialgne lahendus, mille pakkusid Küprosele välja Euroopa Komisjon, IMF ja EKP, ei olnud piisavalt läbipaistev ja demokraatlikku vastutust kandev. Ka eurotsooni finantsministrid peavad võtma vastutuse algse Küprose pangandussektori lahendusettepaneku eest. See tehti suletud uste taga varastel hommikutundidel korralikult süüvimata tagajärgedesse tavainimeste jaoks. Süüdlase otsimine ainult vähendab usaldust ELi vastu," öeldakse avalduses.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad