Advokatuur käärib – ministrit püüti maha köhida ja plaksutada (täiendatud)

Tänasel advokatuuri üldkogul plaksutasid ja köhisid osad advokatuuri liikmed demonstratiivselt kõnet pidanud justiitsministri kõne ajal, et esineja lõpetaks.

Õigussüsteemis töötavad inimesed avasid advokatuuri tänase käitumise tagamaid ning tõdesid, et seadusandluste rakendumine kohtutes on kohati väga erinev ning süvendab ebakindlust õigusnõustajate hulgas. Tänane kuulajate reaktsioon ministri kõnele oli pigem protest ministri vastutusalas toimuvale.

Justiitsminister Hanno Pevkur kutsus oma kõnes advokaate senisest rohkem riigi õigusabi osutamisel osalema. Pevkuri sõnul püsib riigi õigusabi osutavate advokaatide arv tänavu mullusel tasemel - möödunud aastal osutas õigusabi 177 advokaati ning aasta varem 178.

"Arvestades aga, et advokatuuri liikmete arv järjepidevalt kasvab, on õigusabi osutajate osakaal advokaatide üldarvust vähenemas. Seetõttu kutsun advokatuuri liikmeid üles rohkem panustama riigi õigusabi andmisesse ning aitama kaasa sellele, et inimeste põhiõigused kohtumenetluses oleks tagatud,“ sõnas Pevkur.

„Vaatamata sellele, et eelmisel aastal planeeritud vahenditest otsest rahalist puudujääki ei tekkinud, olen seda meelt, et peame jätkuvalt tegema ühiseid pingutusi selleks, et abivajajatele oleks tagatud riigi õigusabi kättesaadavus. Mul on hea meel, et möödunud aastal toimus hulk ministeeriumi ja advokatuuri esindajate vahelisi kohtumisi, mille käigus arutati võimalikke lahendusi eelarvevahendite efektiivsemaks kasutamiseks,“ ütles minister ja avaldas advokatuurile tänu panuse eest riigi õigusabi korraldamisel ning tagamisel. "Koostöös advokatuuriga õnnestub ka tulevikus hoida õigusabi süsteemi kaasaegse ja optimaalsena,“ lõpetas minister kõnes õigusabi teema.

Õhtul ministrilt kommentaari küsides ütles Pevkur, et tal on üldkogul toimunut raske kommenteerida, sest pole varasemalt ei advokatuuri juhatuselt ega advokatuuri üheltki liikmelt sellist signaali saanud, mis väljendaks rahulolematust kas ministeeriumi või ministri tegevuse kohta. „Isiklikult hindan koostööd advokatuuriga väga heaks ning oleme just varasemalt arutanud töises keskkonnas mitmete lahendusi ootavate probleeme üle.“ Üks valupunkte, mis ootab lahendamist ja millel minister oma  kõnes ka peatus, on tsiviilkohtu menetluste kulusid puudutav küsimus.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad