KOV´idel algasid eelarveläbirääkimised

Regionaalminister Siim Kiisleri juhitud valitsuskomisjon kohtus täna, 19. veebruaril Omavalitsusliitude Koostöökoguga, et kuulata ära omavalitsuste esialgsed seisukohad 2014. aasta riigieelarve osas.

Ministri hinnangul on selline koostööformaat ennast aastatega õigustanud. "Omavalitsuste tulubaas on alates 2011 aastast kenasti kasvanud ja seda nii majanduskasvu tõttu paremini laekuva tulumaksu kui valitsuse tehtud otsuste tõttu. Kui meie majanduskasvuga probleeme ei teki ja eelmisel aastal tehtud prognoosid vett peavad, kasvavad omavalitsuste maksutulud ja tasandusfond ka järgmise aastal 51 miljonit eurot, mis on ligi kuus protsenti," ütles Kiisler ja lisas, et täpsemad kokkulepped sünnivad läbirääkimiste käigus.

Valitsuskomisjoni ja omavalitsusliitude koostöökogu delegatsiooni igaaastasteks läbirääkimisteks on moodustatud töörühmad rahanduse- ja maksupoliitika, hariduse- ja noorsoovaldkonna, töö-, sotsiaal- ja tervise-, transpordi- ja teede, IKT, kultuuri- ja spordivaldkonnas ning keskkonna ja maaküsimustes.

Alanud läbirääkimised kestavad septembrini, mil osapoolte kirjalikult fikseeritud kokkulepe lisatakse Riigikogule esitatavale järgmise aasta riigieelarve eelnõule.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Veebiseminarid 24/7

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad