Autor: Juuli Laanemets • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DNB Pank kasvatas mahtusid ja kasumit

DNB Pank muutis 2012 aastal juriidilist struktuuri, muutes filiaali staatust ning jätkas sügisel tegevust kohaliku pangana. Suudeti kasvatada ärimahtusid, mis omakorda suurendas puhaskasumit aastaga 5 korda.

ASi DNB Pank ainuaktsionär DNB Bank ASA maksis Eestis kohaliku krediidiasutusena tegevuse alustamiseks ettevõttesse sisse aktsiakapitali summas 90 miljonit eurot.

„Oleme suutnud kasvatada oma ärimahtusid nii ettevõtete finantseerimise osas kui ka liisingus. Kasvanud ärimahud on olnud peamiseks allikaks meie tulude paranemisele. Tänu paranenud majanduskeskkonnale on vähenenud ka meie probleemsete laenude hulk, mis andis omakorda positiivse panuse meie eelmise aasta tulemustele,“ kommenteerib ASi DNB Pank juhatuse esimees Hans Pajoma.

DNB Eesti puhaskasum 2012.aastal oli 6,3 miljonit eurot, kasvades aastaga 5 korda. Kasumi paranemise peamisteks allikateks oli laenu- ja hoiuseportfelli kasv. Märkimisväärselt vähendati provisjone (1,9 miljonit), mis demonstreerib krediidiportfelli kvaliteedi paranemist. Laenuportfell kasvas aastaga 13,4%, jõudes 2012. aasta lõpuks 446,3 miljoni euroni. Hoiuste maht  omakorda suurenes aastaga 119%,ulatudes möödunud aasta lõpuks 226,7 miljoni euroni.

Lisaks saavutas DNB positiivse tulemuse klientide rahulolu uuringus (EPSI) ja ettevõtete hinnangul sai parima teenindusega pangaks Eestis.

DNB grupp teenis 2012. aastal kasumit 1,84 miljardit eurot, mis on 91 miljoni euro võrra rohkem kui 2011. aasta tulemus. Kõigi DNB tegevusvaldkondade osas raporteeriti eelmisel aastal kasumi tõus peamiselt tänu suurenenud netointressituludele, muudele ärituludele ja madalamatele maksumääradele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700