Siseministeeriumi plaanitav turismiseaduse muudatus tekitab tugevat vastuseisu

Riigikogu Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühm ei poolda siseministeeriumi  kavandatavat turismiseaduse muudatust, mis paneks majutusettevõtetele kohustuse registreerida oma külastajate andmed politsei hallatavas digitaalses andmekogus.

Toetusrühm arutas oma koosolekul Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu pöördumist siseministeeriumi poole, kus väljendatakse muret seoses turismiseaduse muutmise plaaniga, mis paneb majutusettevõtetele kohustuse hakata oma külalisi registreerima ka politsei andmebaasis. Kuna pöördumine adresseeriti ka turismi ja kohaliku toidu toetusrühmale, pidas rühma esimees Imre Sooäär vajalikuks käsitleda antud küsimust ka toetusrühma koosolekul. Pöördumise kohaselt seatakse kavandatavate turismiseaduse muudatustega majutusettevõtetele osaliselt riigi funktsioonid, suurendatakse majutusettevõtete kulusid külastajate registreerimisel ning pikendatakse registreerimisele kuluvat aega ning riivatakse majutusasutuste külastajate põhiõigusi, sh õigust eraelu puutumatusele, samuti ei kaasne muudatustega eelnõu seletuskirjas välja toodud peamist mõju – riigi turvalisuse suurenemist, mistõttu jääb eesmärk selgusetuks.

Toetusrühma liige Aivar Sõerd ütles, et taolisele plaanile tuleb avaldada tõsist vastuseisu, see peletab turiste ja lisab bürokraatiat. Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma liikmed taunisid turismiseaduse vastavat muudatust üheselt, nõustudes Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu väidetega.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad