Autor: Juuli Laanemets • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulu deklareerimise info taas üleval MTA teemaveebis

Alates tänasest on 2012. aasta tulu deklareerimise informatsioon üleval maksu- ja tolliameti (MTA) teemaveebis. Teemaveeb on nii eesti-, vene ja ingliskeelne.

Deklaratsioonide informatsioon keelevalikute järgi: 

• Eestikeelne - http://www.emta.ee/tuludeklareerimine

• Venekeelne - http://www.emta.ee/tuludeklareeriminerus

• Inglisekeelne - http://www.emta.ee/tuludeklareerimineeng

Samuti avati tulu deklareerimise foorum (foorumt.emta.ee), kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid. Foorumis saab inimene oma küsimustele anonüümselt kiired vastused.

Ka tänavu saavad õiguskuulekad maksumaksjad kiire tulumaksu tagastuse, kui esitavad tuludeklaratsiooni e-maksuameti/e-tolli kaudu ja kui nende deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli. Juhul kui inimene esitas oma eelmise, 2011. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega, st pärast 2. aprilli 2012, või tal olid maksuvõlad 15. veebruarist 2012 kuni 14. veebruarini 2013, siis tuleb maksutagastust oodata kauem.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kiire tulumaksu tagastuse muudatus ennast õigustanud, sest õiguskuulekate maksumaksjate arv on tõusnud. „Kui 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega ligi 23 000 inimest, siis 2011. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega 9761 inimest. Samuti vähenes nende arv, kes olid aasta jooksul MTA-le võlgu," lisas Udde.

Maksumaksjatele, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist hiljemalt 28. veebruaril.

2012. aasta tulu saab deklareerida e-maksuameti/e-tolli kaudu alates 15. veebruarist. Samast kuupäevast saab MTA teenindusbüroodest eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700