Kuritegevus kasvas Harju-, Hiiu-, Järva-, Rapla- ja Võrumaal

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri üheteistkümne kuu andmetel püsib kuritegude üldarv kerges languses, vähenedes eelmise aastaga võrreldes kolme protsendi võrra.

Üheteistkümne kuuga registreeriti 38 041 kuritegu, mida on 1122 võrra vähem kui aasta tagasi. Võrreldes eelmise aastaga on kuritegude arv kasvanud 89 kuriteoliigi puhul ja vähenenud 109 puhul.

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul on kuritegude üldarvu vähenemine positiivne ja head meelt teeb asjaolu, et langus on olnud püsiv. „Languse taga on peamiselt varavastaste kuritegude vähenemine ning eriti varguste arvu langus. Kindlasti mõjutab see trend oluliselt ka inimeste turvatunnet. Loodame, et nii inimeste endi tähelepanelikkus kui politsei ja prokuratuuri töö aitavad veelgi vähendada inimeste vara vastu suunatud kuritegusid,“ lausus justiitsminister.

Varavastastest kuritegudest on enim vähenenud vargused, mida registreeriti üheteistkümne kuuga Eestis 17 341, mis on ligi 7 protsendi ja 1251 juhtumi võrra vähem kui 2011. aasta samal perioodil. See on ühtlasi ka kõige suurema langusega kuriteoliigiks. Eelkõige on tähelepanuvääriv mullusega võrreldes vähenenud sõidukivarguste arv. Poevarguste ja eluruumist toimepandud varguste arv on jäänud eelmise aastaga samale tasemele. Suurenemist näitab statistika nende varguste puhul, mis on toime pandud sõidukist.

Enamlevinud varavastastest kuritegudest on mullusega võrreldes märkimisväärselt vähenenud ka röövimiste arv (12%); samas kelmuste arvus 2012.aastal olulist langust toimunud ei ole – neid registreeriti 2011. aastaga võrreldes ühe protsendi võrra enam.

Isikuvastaste kuritegude puhul on enim, 473 kuriteo võrra (11%), suurenenud kehalise väärkohtlemise juhtumite arv. Samas tuleb arvestada sellega, et nende kuritegude arvu kasv tuleb peamiselt Harjumaa arvelt. Ilma Harjumaata oleks nende kuritegude registreerimine võrreldes mullusega vähenenud. Harjumaa kuritegude arvu kasvu taga on  Põhja prefektuuri muutus perevägivalla juhtumite lahendamisel.

Seevastu on endiselt vähenemas raskemate vägivallakuritegude arv. Tapmisi ja mõrvu registreeriti üheteistkümne kuuga 74, see on 18 protsendi  ehk 16 juhtumi võrra vähem kui eelmisel aastal.

Registreeritud kuritegude arv kasvas Harju-, Hiiu-, Järva-, Rapla- ja Võrumaal ning vähenes kõigis teistes maakondades.

Justiitsministeeriumi analüüsid ja kogutav statistika on kättesaadav SIIT.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Valdkonna tööpakkumised

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

SOCAR Trading otsib PEARAAMATUPIDAJAID

Manpower OÜ

25. märts 2018

Uudised

Tööriistad