Sotsiaalsed ettevõtted saavad jälle taotleda 3000-eurost stipendiumit

Alanud on Olympic-Online’i poolt Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga koostöös välja antava “Tegusa Eesti” stipendiumi kolmas taotlusvoor, mis ootab kandideerima Eestis tegutsevaid ühiskondlikke hüvesid pakkuvaid ettevõtteid.

“Tegusa Eesti” stipendiumi saaja valib välja Olympic-Online esindajatest koosnev žürii ning peamisteks valikukriteeriumideks on organisatsiooni senised saavutused, edumeelsus ning elujõulisus. Stipendiumi suurus on 3000 eurot ning kandideerimisperiood algab 1. detsembril ja kestab kuni 15. detsembrini. Stipendiumi võitja kuulutatakse välja jaanuari alguses. Stipendiumi asutati koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga 2012. aasta suvel, eesmärgiga panustada Eesti ühiskonna arengusse ning toetada uut tüüpi majandusmudelit – sotsiaalset ettevõtlust.
 
“Eduka Eesti ettevõttena soovime panustada Eesti ühiskonna arengusse toetades just sellist ettevõtlust, mis ettevõtlustulu teenimise kõrval seadnud enda tegevuse põhieesmärgiks ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine,” ütles Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.
 
Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Jaan Aps tõstis esile stipendiumi lihtsust ja paindlikkust: „Igas kvartalis saab üks sotsiaalne ettevõte peale mitte-bürokraatliku hindamise läbimist võimaluse oma väga olulise arenguhüppe rahastamiseks. Taoline toetus on maailmamuutjatele väga suure ja praktilise väärtusega. Kasu saavad ka need ettevõtted, kes välja valituks ei osutu. Nimelt annab žürii põhjalikku tagasisidet nende tegevuse ja selle kommunikatsiooni parandamise võimaluste osas“.
 
Eelmise taotlusvooru stipendiumi pälvis Põlvamaal waldorfpedagoogilist lasteaeda ja põhikooli opereeriv MTÜ Rosma Haridusselts, mis suunab saadud toetuse 10 uute lasteaia loomisesse. “Igal aastal kolib paar perekonda mujalt Eestist meie kanti elama just selleks, et tuua oma laps Rosma lasteaeda või kooli. Tänu stipendiumile saame hoogustada veelgi kohalikku arengut ning muuta waldorfpedagoogiline alusharidus Kagu-Eestis kättesaadavamaks enamate perede lastele,” lausus MTÜ Rosma Haridusseltsi juhatuse esimees Tiina Länkur.
 
Esimene “Tegusa Eesti” stipendium kuulutati välja 2012. aasta suvel ja selle pälvis mittetulundusühing Tagurpidi Lavka, mis toob maalt väiketalunike poolt kasvatatud kauba linna. Ettevõtte tegevus annab iganädalaselt sissetulekut ligikaudu 35 taluperele ja väiketootjale ning aitab katta umbes 100 linnapere laua.
 
Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis, sotsiaalse ettevõtluse kui tegevusvaldkonna väärtustamine ühiskonnas ning soodsa keskkonna loomine alustavatele ja tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad