Estonian Airil ees suurkoondamine

Vähendatud lennumahud sunnivad Estonian Airi vähendama ka trastiliselt töötajate arvu. Suurkoondamine puudutab kõiki struktuuriüksusi, töö kaotab 146 inimest. Hetkel töötab ettevõttes 318 inimest.

“Estonian Airi lennumahtude märgatav kokkutõmbamine tähendab kahjuks ka seda, et tulevikus peame tegutsema märgatavalt väiksema hulga töötajatega,” ütles Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér. „Ettevõtte uuendatud struktuur põhineb tegutsemismudelil, mille kohaselt lennatakse viie lennukiga Tallinnast teenindades vähemalt üheksat kuni kümmet põhisihtkohta.

Ettevõtte töötajaskonna vähendamisprotsessi ajal teeb Estonian Air tihedat koostööd Eesti Lennuametiga. „Nii laiaulatusliku kärpimise raames konsulteerime igat aspekti Lennuametiga, selleks et tagada lennunduses väga oluline aspekt – maksimaalne lennuohutus,“ märkis Palmér

„Töötajaskonna vähendamise plaan on seotud Estonian Airi nõukogu otsusega muuta ettevõtte tegevussuunda,“ ütles Palmér. “Estonian Airi tegevussuund keskendub Eesti jaoks olulistele põhisihtkohtadele, kuhu on olemas kindel nõudlus.“

Planeeritav koondamiskava puudutab ettevõttes nii kommerts- ja administratiivosakondi kui ka piloote ja salongiteenindajaid. “Soovime ettevõttena teha kõik endast oleneva, et need valusad muudatused viia läbi sellistes oludes ülima võimaliku hoolega,” lausus Palmér. “Koondamisprotsess administratiivosakondades algab kohe ja lennumeeskondade osas siis, kui meil on selge pilt, kuidas me läheme üle ühte tüüpi lennukitele. Edasised detailid saavad paika järgnevatel nädalatel,” lisas Palmér

Uuendatud struktuuri kohaselt töötab Estonian Airis 172 inimest, kellest 100 on lennupersonali liikmed ja ülejäänud tugifunktsioonide ning administratiivosakondade töötajad.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad