Viimsi vallas elavad Harjumaa suurimad maksumaksjad

Viimsi valla 7900 maksumaksjat on tasunud septembri lõpu seisuga 1362 eurot tulumaksu maksumaksja kohta, millega Viimsi edestab kõigi Harjumaa omavalitsuste tulumaksulaekumisi. Teisel kohal on Harku 1312 euro ning kolmandal Rae vald 1212 euroga maksumaksja kohta.

“Tallinna ümber asuvad vallad on n-ö Tallinna kuldne ring, kus elavad Harjumaa ja ühtlasi kogu Eesti suurimad maksumaksjad,” sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. “Viimsi jaoks on ühest küljest suurimate tuludega elanikud au asi, kuid teisest küljest ka hädavalik. Me oleme Eesti noorim vald, kes vajab pidevalt juurde koole ja lasteaedu, mida seadusest tulenevate piiranguste tõttu enam laenurahaga ehitada ei saa. Me oleme Eesti kõige rikkam vald – meil on kõige rohkem lapsi.”

“Viimsi valla eelarve tulude maht 2012. aastal on 19,8 miljonit eurot,” rääkis Oravas. “Meil on tublid maksumaksjad, kelle abiga saame rahastada koolide ja lasteaedade ehitust, teede ehitust-renoveerimist ning teisi valla elanikele elutähtsaid vajadusi. Arengud näitavad ka seda, et Eesti elu koondub endiselt Tallinna lähiümbrusesse. Me oleme elanike arvult möödunud Rakverest ja üsna pea möödume tõenäoliselt ka Viljandist. Need trendid on Eesti terviklikkuse seisukohalt pigem muret tekitavad.”

1.novembril andis vallavalitsus volikogule üle 2013. aasta eelarve eelnõu, mille kohaselt kasvab 2013. aastal valla eelarve põhitegevuse tulude maht 5,9% ja maksumaksjate arvuks prognoositakse 8200. Maksumaksjate arvu kasv lubab oodata ka suuremat tulumaksu laekumist valla eelarvesse. 2012. aastal on võrreldes 2011. aasta kümne kuuga tulumaksu rohkem laekunud 6,5% ja loodetavasti selline kasv ka jätkub.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad